The Handmaid's tale

/ Tv, film & bio
I en dystopisk nära framtid har kristna fundamentalister tagit över makten över det som brukade vara USA, och bildat den teokratiska, strikt hierarkiska militärdiktaturen Gilead.
Där är mänskliga rättigheter djupt begränsade, och framför allt kvinnors rättigheter är i så gott som helt raderade. Kvinnor är nu statens ägodelar, och de få av dem som fortfarande är fertila i denna miljöförstörda skräckvärld tvingas in i sexuellt slaveri hemma hos den ledande klassen, för att bära barn åt Gileads pampar och deras ofruktsamma fruar.
 
 
”The handmaid’s tale” är en sån brutal, bisarr, visuellt slående och nästan outhärdligt laddad, intensiv mardrömshistoria. Den som känns mer oroväckande mot bakgrund idag, av de inskränkningar i kvinnors liv, hälsa och bestämmanderätt över sina egna kroppar.
 
Nu säger inte jag att detta skulle kunna hända idag, men tänk om? Eftersom detta är nog en av årets sannolikt bästa serier. 

Nu när jobbfronten lugnat ner sig lite måste jag få tummen ur och se serier som sense8 och Penny Dreadful  Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: