21 Oktober

/
Ja, födelsedagen kom och gick. 
 
Jag har haft en underbar dag idag men mitt livs kärlek. Dagen till ära, så är man ledig och började morgonen med att gosa med hundarna och gå ut på lång promenad. Sedan var hundvakt fixad och lite små fix hemma sedan drog vi iväg till Erikslund. Började med sushilunch på Sushi Yama 
 
Sedan var det shopping som stod på agendan! Mitt hjärta är ju för underbar han sa till mig "du får handla vad du vill för hurmycket du vill". 
Det är ju de magiska orden för att jag ska bli super snål och INTE shoppa. HAHAHAHA! Säger man till  mig att jag får shoppa loss, så blir jag super snål istället och lägger då mycket energi på vad jag verkligen vill ha. 
Vi gick runt ett bra tag innan jag fick syn på en affär som hade typ 50% rea på MASSOR av kläder. Sagt och gjort, så styrde vi kosingen dit. Fick med mig massor av fina plagg (som kläning, toppar osv) och jag är super nöjd! 
 
Efter en låååååång för- & eftermiddag så drog vi vidare till Kajens Kafe vid hamnen för middag och födelsedagsfika. 
 
Sen drog vi hem och har bara slappat. En bättre födelsedag finns inte, kunde inte har fått en bättre dag än denna. 
Nu är man ett år äldre och förhoppningsvis visare (det är ju inte så jävla självklart!). Hela 26 år gammal. Tjugosex år.  
 
 
 
Ha en bra dag alla! 
 

10 dagar senare..

/
.. berättar jag att jag har fått fast anställning på Röntgenkliniken!! 
 
Haha, jag vet att jag är sämst som inte har skrivit på länge. Men det har varit två intensiva veckor och det är inte förens nu som jag känner att jag kan varva ner lite mentallt. 
Alltså.. en fast tjänst.. vad säger man?
 
VILKEN JÄVLA LÄTTNAD!!!
 
Alltså.. jag gick från en tjänst som jag var ny(gammal)anställd på, från en trygg arbetsplats som jag har jobbar i ca 3,5 år.. Till bara "fuck it" och storchansar på ett vikariat. Som nu har blivit en FAST tjänst.
Ja, ni som jobbar inom vården vet nog vad jag pratar om. Att ha slitit hund i flera år på en ny yrkesbana. Började sedan studera och blev klar efter ett år (utbildningen var 1,5 - 2 år lång) men fina betyg. Sedan bara fortsätter mitt "halkande" in till detta. Ja, jag beskriver hela min ingång till vården som ett enda stort "halkande". Men fasen vad jag är nöjd med mitt val!
 
 
 
 
Nej, men livet känns helt plötsligt mycket lättare och jag känner mig fri att göra vad jag vill! Fan att bara kunna ta ut lååååååång semester i sommar är ju fan en bonus bara det.     

Oktober

/
Underbara vackra Oktober! Det är månaden jag föddes och spenderade mina första dagar i livet i. Mycket glädje och underbara minnen har jag i samband med denna månad. 
Har en teori om att den månad man föddes i, så mår man som bäst. Jag menar, jag älskar hösten och har aldrig rikigt trivits under vår- eller sommarmånaderna. Visst kan det vara härligt med tecken på liv runt omkring när naturen tar fart och gör sig redo för sommaren. 
Men det är något med mörkret, löven och blåsten som tröstar mig. Det känns liksom som man är i fas igen och jag är i mitt rätt element. Eller så är det ens undermedvetna som känner igen "belöningssystemet" som gör att man förknippar sin födelsemånad med presenter, familj och andra lyckliga stunder i samband med sin födelsedag. 
Men vad vet jag? Kanske är jag ute och cyklar, men det stämmer in på mig. 
 
Idag har det varit en riktigt typisk Oktober dag som gör att man mår extra bra! Man ser löven på marken och man riktigt kan känna doften av höst. Det blåser även mer än vanligt och som följd av en stjärnklarhimmel på kvällen.
 
 En bild jag tog för några dagar sedan när vi hade supermåne