Fars dag

/
Ja, fars dag igen. Ännu en dag, ännu ett år utan pappa.

Det var fyra år sedan han hastigt gick och det har inte gått en dag utan att jag tänkt på honom.

Jag vet att många skyr denna dag som pesten. Men jag ser denna dag  som en dag att minnas honom lite extra mycket.
Tänka på alla fina minnen som jag fått tillsammans med honom.
En rolig grej med honom, som jag kan dela med mig av, var att han ruskigt smart.
Man kunde fråga honom vad som helst och han kunde svara på det och rätt hade han också.
Men det få gånger han inte var säker på svaret, drog han alltid fram sina uppslagsböcker och så kunde han försvinna i någon timma i sin egna värld med fakta och historia. Det var pappa det!


Omsorg

/ Tankar & funderingar
Detta får mig att må riktigt illa..
I detta fall: Rut, 87, hade inte fått duscha på tre veckoroch blivit allmänt blivit misskött. Att under dessa två, korta, månaders tid ha blivit drabbad av liggsår som senare avlidit på grund av infektionerna.
Många tycker att detta är bara en i raden av många fall som tagits upp under den senaste tiden. Men jag känner att det är dags att uppmärksamma här i bloggen. 

Jag själv som jobbar inom vården tycker detta är ofattbart och jag kan inte för mitt liv förstå att det kan ske sånna grova misskötsel.

Alla som arbetar inom vården är människor, det får vi inte glömma bort. Misstag sker, det kan hända vem som helst. Men det är när misstagen sker som vi ska reflektera över vad som gick fel och rätta till det så det inte sker i framtiden.

Men vad beror misstagen på då? tänker ni. Det finns miljoner olika faktorer för det.
Men den mest vanligaste som jag kan komma på är nog: överarbetad.
På grund av underbemanning, stort ansvarsområde och underbetalade så kan jag tänka mig att orken och motivationen inte finns där.
Vem kan klandra dom?
Jag kan gå in och kolla på arbetsförmedlingens hemsida och se att omsorg- och sjukvården skriker om undersköterskor, sjuksköterskor, vårdare, skötare osv. Det råder brist på arbetare till arbeten som ingen vill ha på grund av dåliga arbetsförhållanden eller dåligt avlönade.
Detta är väldigt synd eftersom samhället litar på att vården ska vara felfri och effektiv.

Tittar man på dom som arbetar (och verkligen brinner för sina arbeten) så ser man hur mycket omsorg dom har lagt ner på sitt arbete och främst för sina patienter. Tänk er själv att lägga ner själv och hjärta för andra människor i typ 40 timmar i veckan och sedan få sämre betalt är ju ingen vidare morot för er eller någon annan. 


Vad har ni för tankar och åsikter kring detta?

Jag själv har haft den stora turen och hamnat på en underbar arbetsplats med fantastiska kollegor och vi har ett bra arbetssystem.
När jag först började där kunde jag väldigt snabbt se att alla som var där arbetade enbart för att människorna som bodde där skulle ha det så bra som möjligt.
Vilka guldklimpar dom är!
Där värnar man främst brukarna, men även om varandra. Små (eller stora) överaskningar som t.ex. ett fat med kakor på den dära hetsiga onsdag eftermiddagen, gör så mycket för arbetsmoralen.

Senast när jag jobbade hade vi så himla roligt tillsammans med brukarna så att jag bara tjöt av skratt! Jag ser verkligen fram emot varje gång jag ska till jobbet och så ska det vara tycker jag!We are dancing on broken glass..

/
.. som Dimman Bilen Dima Bilan skulle ha skrålat i sin vidriga hockeyfrilla.

Efter gårdagens klumpigheter resulterade i att jag har gjort det igen.. Tappat glas alltså. Jag har nog kommit in i någon slags klumpighets fas..
Det hela började efter att ha tappat ett glas i köket i den förra lyan. Efter att ha dammsugit och ställt undan dammsugarn trampar jag på något som jag tror är liten sten. Väljer då att lite slö-aktigt att skrapa bort stenen ovan på den andra foten..

I sann cluedo anda kan vi snabbt konstatera att det var:
Fröken röd (jag), i köket, med glasflisa unden foten. Här kommer twisten: mörade sig själv! OH NO!!

Okej, inget mord här inte. Men en slajsad fot.

 

Prada Candy

/ Skönhet & hälsa
Hade vägarna förbi det nya köpcentret idag och strosade lojalt in till Kicks.
Varför vet jag inte men var enda aviga gång kommer jag på mig själv stående där inne. Jag misstänker att dem kör med något manipulativt med alla dessa 1500 dofter som böljer ut ur butiken. 

Hur som haver snubblade jag över denna: Pradas nya doft "Candy". Behöver jag säga att jag blev kär?!

Toppnot – Mysk
Mellannot – Bensoen-kåda
Basnot – Kola


Helt underbar!

 

Har någon av er sniffat (doftat, luktat?) denna? Vad tyckte ni om den?