28 Maj

/
Vi närmar oss Juni mer och mer nu. Förstå att det bara är fyra dagar kvar till det är Juni. Sommar. Semester! 
I år har jag en veckas + 3 dagar semester! Det är lite Crazy när jag tänker på det. Sjukt skönt ska det bli med ledigt ihop med kärleken i mitt liv. 
 
Igår var jag ut med jobbet på After Work. Började med middag på All Stars efter det drog vi vidare till Strike, å och avslutade kvällen/natten på Nya hattfabriken där fler vänner anslöt sig till gruppen. Hade verkligen en super trevlig kväll med mycket skratt och antagligen för mycket att dricka. 

13 Maj

/
Nu var det himla länge sedan jag skrev något. Vad kan jag säga? Jobbar, sliter och trivs som fisken i vattnet. 
Visst, alla 100 000 olika momenten sitter inte ännu, men det går bara lättare och lättare.
 
Man kan liksom börja förutse hur man ska göra de olika momenten och vad just den sköterskan/ läkaren man går med, hur DOM vill göra undersökningen. 
Tro mig, vi har ett 20-tal läkare och säkert 40-talet aktiva röntgensköterskor och ALLA gör/tycker olika. Det är lite att hålla reda på. Fniss! Men slutresultatet blir lika bra, men alla ha de olika "utförande stil", kan man säga så? 
Måste även bara säga att vi har några riktigt fantastiska läkare som är hur gulliga som helst mot oss dödliga (läs: ssk & usk). Dom är liksom noga med beröm, vilket verkligen förhöjer arbetsmoralen till max. Det är fantastskt roligt att se! 
Och som på alla arbetsplatser så har några Gudskomplex, men vi låter dom hållas. Dom kan ju sitt jobb! 
 
 
 

Undersköterska på CT

/
Bild lånad från google.se 
 

Ja, för en tid sedan berättade jag att jag har fått förlängt på Röntgen till den 24 Januari. Hur kul som helst! 
Med detta innebär det även att jag har fått en placering som jag sökt till vilket var till CT, d.v.s. Datortomografi.
 
En CT undersökning är en speciallform av Röntgen där man tittar på ev. skallskador eller skador i bröstkorgen eller i magen. (Naturligtvis kan man även titta på extremiteter som ben, fot m.m.). 
Här får man en detaljerad bild i tre dimensioner och som även ger mer tydliga bilder över organen, än  slätröntgen som ger en två dimensionell bild och inte lika detaljerad översikt över organen. 
 
Som CTuska, ska man ha kolla på när patienten kommer, förbereda inför undersökning t.ex. om patienten ska dricka kontrast och/eller få kontrast via IV.  Skall kontrast tar peroralt (drickas) skall man blanda iordning det och informeras hur det ska drickas osv. Detta ska bli sjukt kul när man väl få komma igång med det då det är ett högt tempo och mycket att hålla koll på.  
 
Skall även få läras upp i att använda mig av I-stat, ett verktyg i att analysera blod. Detta använder man sig av när patienter ska få kontrast intravenöst och vi behöver veta värden innan man kan genomföra undersökningen. Detta skall vanligtvis göras innan de kommer till oss.
 
Haha, jag måste vara världens tråkisgaste blogg att läsa ibland, men det är så roligt att dela med mig av de kunskaper jag lär mig och vill dela med mig om vad jag får göra!