Praktik / Livet / Plugg

/
 
Det är som ett mantra för mig just nu. Men det är ett mantra som jag älskar! 
Idag avverkade jag min första vecka av fyra på praktiken och det har verkligen gått jättebra. Man har sjunkit in i sin roll där helt okrystat utan bara naturligt. 
Mitt team på ortopeden är verkligen hur bra som helst, vilka människor man träffar! Patienter som personal!
Alla har verkligen ett stort tålamod när man gör något för första gången och alla är super trevliga. 
 
Eleverna som kommer från samma skola som jag själv är ju verkligen hur fantastiska som helst. Med att plugga på distans så missar man samhörigheten till dem andra som pluggar och ha mer möjlighet att bolla idéer och perspektiv.
Men det kan man passa på att göra nu när vi stöter på varandra i korridorerna och lunchrummet. Det är verkligen guld! 
 
Nej, nu ska jag fortsätta med pluggandet, så jag blir klar med kursen snart! 
 
 

Praktik

/
 
Ja, efter tredagar praktik så var man igång med praktiken och vad känner man nu då? 
I skrivandets stund kan jag säga att jag älskar det! Älskar min avdelning jag är på, alla hjälper en så gott dom kan och patienterna är hur goa som helst! Jag hoppas bara att jag ger ett gott intryck på dom. 
 
Dagarna består nog mest av att SPRINGA RUNT överallt. Alltså, man står upp hela tiden vilket är lite skillnad på mitt arbete på natten då man inte är lika aktiv. Att man sen går man till olika våningar och avdelningar som ligger en mil bort. Börjar hajja grejjen med alla dessa sparkcyklar som de åker på.  
 
Jag har en väldigt bra känsla av denna praktik måste jag säga. Det är så sånt här jag vill göra!

Imorgon är det dags!

/
Äntligen har dagen kommit, imorgon är det praktik som gäller. 
Det är så mycket tankar som snurrar i huvudet och tycker att min vän Carro satte orden på vad man tänker just nu. 
 
Men som tur är det är mer av en mjukstart med intro och information om vad som kommer att gälla under veckorna och det känns otroligt skönt! 
Kommer få träffa handledarna och bli visade runt osv. Känns FINT!  
 
 

Önska mig lycka till imorgon! 

Jobbhelg!

/
Nu närmar det sig med storm steg. Praktiken startar på måndag och jag är verkligen förväntansfull! 
 
Jag vet att jag säkert låter som en 14 årig brud som fått ett presentkort på KICKS och bara babblar om det..
Men det är lite så jag känner mig just nu!
 
Sjukhuset har ju alltid känts lite förbjudet känner jag. Bara kunniga människor som vet vad dom håller på med jobbar där och jag har väl inte riktigt satt in mig själv som "kunnig". Vssit, det är jag väl inte heller helt och hållet, men jag vet ju vad jag håller på med.
 
Sen när jag är klart, då kommer jag att vara kunnig, kompetent och ha lite mycket mer erfarenhet mot vad jag hade innan. Detta känns väldigt stort för mig. Som upptakt inför praktiken så har jag jobbhelg. Känns fint!
Ska fixa med lite bak och sånt innan jag drar iväg i en månad.
 
 
 
Det var väl  det mest positiva jag hade att komma med idag.
 
Att skriva om min obefintliga lön som kommer komma nästa vecka är dessvärre inget att hänga i granen för. Nä, dom på lönekontoret tyckte det va skoj och skicka  typ hälften istället. Japp, SVIN kul är det.. 
 
 
 
 

Pretty little liars

/ Tv, film & bio
 
Fanns det en serie som jag intalade själv som jag aldrig skulle se så var det denna: Pretty Little Liars. 
Men vad gjorde jag hela dagen igår? Jo, plöjde igenom hela första säsongen och behöver se mer!
 
Små fjoliga små flickor som är inblandade i mord och har egna hemligheter. Nja, lät inte som en serie för mig. Jag lät mig övertalas av mina vänner och nu är jag fast. 
 
 

Palliativ vård

/
 
Ja, som rubriken lyder så har jag läst väldigt mycket om palliativ vård.
Som svar: nej, boken har inte kommit ännu, men tack Gud för google! 
 
Hur som helst, har läst och försökt sjunka mig in i ämnet palliativ vård. Låt mig börja med att säga: vilket kurs! 
Som jag tidigare har nämnt så är jag väldigt intresserad av den palliativa vården och brinner för att alla människor ska få ett värdefullt och smärtfritt avslut på sitt liv. 
Jag har själv genomgått en svår förslust när min pappa hastigt gick bort våren 2007. 
 
 
 
Men mitt intresse för detta kom redan runt 2004-2005 när jag och en klasskompis gjorde en intervju med en liten tjej som var runt 5-6 år gammal. Hom hade då kämpat mot leukemi två gånger under sitt korta liv. 
Vilken kämpe hon var, hon pratade om hennes sjukdomshistoria och hur hennes sjukdom påverkade henne och vad de "onda cellerna" gjorde mot den "goda cellerna" som hon beskrev det. 
 
Vårat möte med henne är något som jag kommer bära med mig resten av mitt liv! 
 
 
 
Att bemöta patient/ anhörig i kris är en konstform som vi alla inom vården bör kunna. 

I väntans tider

/
Ja, inte i den bemärkelsen att det skulle vara något positivt. Utan man väntar på en bok som till synes aldrig verkar komma.. 
Livet som student är svårt när man inte har en bok att studera till! 
 
 
Men, jag tillför den tålmodiga sidan trots allt. Fast jag känner ren frustande frustration över att inte får lägga i en växel och bli klar med detta. Det är ju bara TVÅ kurser kvar! Men jag ska bevara mitt lugn.. 
 
 

Verklighet

/
Fick för en stund sen ett mail från min handledare som jag ska kontakt med under praktiken. 
Nu börjar nerverna kicka in och behöver jag säga att förväntningarna är höga? 
Nu börjar allt kännas lite på riktigt och mina teoretiska kunskaperna ska omvandlas till praktiska. Detta ska verkligen bli otroligt kul! 

Sjuk, sjukare och sjukast

/
Bra start på veckan.. Hemma och sjuk..
Känns alltid som en smocka i ansiktet när man blir sjuk när man läser till undersköterska, känns liksom som man inte borde bli sjuk. Vi vet ju vad som påverkar våra kroppar negativt, ändå åker vi dit..
 
 
Men jag antar att vi också är mänskliga.. KORS I TAKET! Vem kunde ana? Suck.. 
 
 
Nej, nu ska jag inte ventilera min feberjibberisch mer på internet.. 
  

I'm gonna swing from the chandelier

/ Musik
 
Favorit på repeat! 

Medicin 2

/
Min första lediga dag av två den här veckan har man spenderat hemma och fixat. Har så himla mycket att rensa här hemma som man inte orkar ta tag i riktigt.. 
Passat på att leka extra mycket med mina små hjärtan, som är glad att man är hemma för en gångs skull.
Haha, men tanke på värmen har jag säkert varit frånvarande i säkert tre veckor, snacka om systemkrasch när det blir så varmt som det har varit! 
 
Fick även veta att jag fick B i Medicin 2! Är så sjuk glad och nöjd över mig själv. Jag drömde säkert 5 gånger i natt att jag blev underkänd och skulle få göra om allt. Ja, snacka om att ha höga krav på sig själv..
Nu, är det bara två kurser kvar och nästa ä Palliativ vård. Ska bli riktigt spännande, en kurs som jag har sett fram emot.
Brinner otroligt mycket för att alla ska få en god omvårdnad och omsorg i livets slutskede, det är varje människas rättighet. Så, det ska bli roligt att få lära sig om detta. 
 
Lite panikkänsla mitt i allt, då jag bara har två kurser kvar!! Och att det bara är 18 dagar kvar till praktiken!!! 
Nu taggar vi till!!
 
#SÅ MÅNGA UTROPSTECKEN!! 
 
 
 
 

Skogsbranden i Virsbo

/
 
Nu har röken från den stora skogsbranden tagit sig till Västerås. Tjockrök ligger över staden och man ser inte så mycket. Röken är inte farlig säger dom, men de sticks i ögonen och en begynnande huvudvärk gör sig påmind.. 
 
Men så har vi våra främsta väderexperter som säger att röken inte ska kunna ta sig till Västerås.. Ja, de kan säga vad de vill, men likt tusan är röken här och det är inte augustiregn vi känner precis.. 

Study weekend

/
 
Äntligen ledig denna helg, men vad får man göra? Jo, plugga. På måndag nalkas det prov i Medicin 2 och jag väntar med förfäran spänning över hur det ska gå. 
Det är sååååå mycket att få in i huvudet som gärna ska stanna där också och inte försvinna bort sen när man är klar med provet. 
Men det känns också väldigt spännande, för det innebär att jag är mer än halvvägs igenom inriktningen och snart färdig. Wohoo!! *happy dance*
 
Det ska verkligen bli härligt att få bli klar och bli av med de tidskrävande delen av mitt liv och verkligen fokusera på att jobba och njuta av livet med vänner och familj.
 
 
Men jag måste ge mig själv beröm över hur mycket jag har lärt mig och vuxit in i min nya yrkesroll.
Jag har en tendens att klanka ner på mig själv och ibland se mig själv som sämre än alla andra. Det är något jag har gjort hela mitt liv, men det är något som jag aktivt försöker träna bort.