At the front!

/
Jag tyckte väl att besökstatistiken hade ökat en aning! (Okej, jättemycket!)

Mitt inlägg om IT och Integritet har visst hamnat på blogg.se startsida!
Måset säga att det är riktigt roligt att få reaktioner från andra håll i denna fråga. Många verkar hålla med dig, riktigt roligt att se.

Får passa på att tacka Karin för att hon la upp inlägget! Tack Karin!

En stund i ramljuset

/ En stund i rampljuset
Hallå där alla underbara!

Som jag ibland tar upp är bloggar som jag tycker förtjänar en stund i ramljuset. Här har vi ingen veckans blogg är deltagarna själva får locka röster. Utan här är det jag som avgör vem som jag kommer länka till.

Denna gång är det Josephine. Hennes blogg hittar ni fantastiska bilder (bland annat denna bild, som är lånad ifrån hennes blogg. Klicka på den så kommer ni till bloggen.).
Hon visa många foton som hon själv tar, en riktig kreatvitjej med andra ord.
Gå in hos henne vettja!

IT och integritet

/ Tankar & funderingar
Ingen har väl missat EU-parlamentsvalet den 7 juni? 
Snart kommer mina mejl, sms & telefonsamtal läsas av andra.

Ja, i Sverige vill man att man ska införa en lag då man lagligt kan se vem/var/hur/när just du har pratat med.
Tanken är, att information om alla mina mejl, sms, mms, telefonsamtal och internetanvändning ska sparas i åtminstone ett halvår. Den svenska utredningen föreslår ett år. Skulle jag vara kriminell så skulle polisen få tillgång till allt, visst inga konstigheter där tycker man.

Men vad händer sen?
Kan vi blint lita på att all information om oss inte kommer röras? Ja, om inte vi begår ett brott.
Även, vad kommer detta att kosta oss? Ja, då strycker jag under OSS. Att lagra sådan information är f*n inte billigt. Man har räknat på att lagra och lämna ut denna gigantiska mängd information beräknas enligt en statlig utredning gå på runt 220 miljoner kronor per år.
Branschorganisationen IT- och telekomföretagen tror att summan kan sluta på 354 miljoner. Och siffrorna har inte slutat där, man tror att allt kommer gå på totalt en miljard kronor. Sa jag att det är vi som kommer betala?

Som ni märker är jag bra skeptisk till frågan. Att all information om oss kommer sparas någonstans där vi inte har tillgång till. Kan vi lita på att den informationen finns bakom stängda dörrar och ingen kommer kunna röra dom förens en brottsmisstanke kommer upp?
Nja, det tror inte jag. 
Sen all snack om att vi lever i ett fritt land, det gör vi ju knappast med dessa lagar. Okej, jag har inget att dölja, men min frihet som individ finns inte längre. Det är som att man sätter tyglar på oss, tycker ni inte?
Kommer vi alla i slutändan sitta och spionerar på varandra, påminner inte det er om något?

Varför inte lägga dessa penger på någonting annat istället? Jag menar, polisen skulle nog får nytta av pengarna, lösa ouppklarade brott? Eller vården, satsa mer pengar där så både läkare/sjuksköterska & patient kommer må bättre?  Nja, det känns som vi lägger tyngden på fel ställen.

Vill även passa på att säga att jag kan se vart man vill komma med en sådan lag som denna. Att man inte bara gör så på dessa som man har en misstanke emot? Varför hela svenska folket?

Vad tror ni om detta?

Spoliers varning!

/ Nöje
Rykande heta rykten har nått min ögonhinna!

Det sägs att Channing Tatum är tilltänkt roll som Riley inför den tredje filmen Eclipse.
Wohoo! Han skulle vara skitsnygg som vampyr, ja ialla fall om jag får drömma..

During a new interview, Rosenberg said “There’s a very big battle at the end with Riley, and I think Channing would do that so well. There are some complexities to that character. He really is tragic. He’s a puppet for [vampire] Victoria. So he has to break your heart a little bit at the end when he realizes that she doesn’t want him. Channing could do that beautifully.”

Ni som läst boken, vad tror ni?
Skulle han vara en bra Riley?

Neutrogena Visibly Clear

/ Skönhet & hälsa
Hej på er!

Kommer ni ihåg vad jag skrev igår? Ja, för er senila så kan jag berätta en gång till! Fniss..
Skulle ju hämta ett paket igår, hann inte hämta ut det. Ja, det var en bit ifrån där jag bor, så det fick bli en till långpromenad i förmiddags.

Hur som helst, i paketet hittade jag detta! Det innehöll Neutrogena Oil-free make-up remover & Oil-free facial wash.
Testade make-up removern och den var hur bra som helst. Allt du behöver är en tuss bomull och en liten klick av krämen. Det bästa är att jag får inte ont i ögonen av den, vilket jag tyvärr har fått av andra remover produkter. Men denna känns verkligen hur bra som helst!
Den andra produkten, facial wash, tänkte jag testa imorgon. 

Har någon av er testat dessa? I så fall, vad tyckte ni?

Ett paket från buzzador (vem som helst kan bli medlem där, och man får saker hemskickat då och då) Jag fick för första gången hem produkter från Neutrogena

Sminkborttagning som tar bort smink och till och med vattenfast mascara och ansiktstvätt som tar bort smuts, olja och orenheter som kan täppa till porerna. Visst låter det bra? Roligt att testa lite nya produkter ibland!

Bänk i Västerås

/ Hantverk, inredning & prylar
Nej men titt!

Titta vad som pryder (Stora gatan?) i Västerås.
Läste om i vlt, att man hade haft en omröstning om olika parkbänkar, den som sedan vann skulle få sin bänk uppsatt.
Missade totalt om när den vann osv (om det änns har varit?), men nu är denna ialla fall uppsatt.

Som ni ser är själva designen på denna är väldigt cool. Det är som olika trävinklar som du kan vrida på beroende på vilken sida man vill sitta på. Ja, ni ser ju bilden. 
Vill ni läsa mer om den & den andra bänkarna, klicka här.


Blåsor, blåsor och åter blåsor!

/
Ännu en gång får ni se mina "lysande" bilder om dagens långpromenad med lillskruttan.
Härligt väder hade vi här i Västerås, hela 24 grader! Nästan så man blev lite grinig för det var så mycket sol & värme.
Kan även meddela till de intresserade att mina fötter är för tillfället helt odugliga.. Blåsor så det både räcker och blir över.
Ja, så går det när man ska "gå in" mina nya ballerinas. Skulle hämta ut paket idag, men det missade jag.. Attans! Men jag får promenera och hämta ut det imorgon istället.
Men vad det är får ni se imorgon!
Time for gossip

/ Nöje
Åh, nytt par på G?

Hur som helst, visst, det är väl bara rykten & spekulationer. Men, om man ska "lita" på källan så slår det gnistror om Selena Gomez & Taylot Lautner.

Men om vi leker lite med tanken...
Hur snygga skulle dom inte vara tillsammans?

Tidsfördriv

/ Tv, film & bio
Söndag igen... Mja, inte min favorit dag på veckan direkt. Känns som dagen bara går och man kommer inte på något att göra.

Men det har jag tagit bot på. Skulle dagen bli för lång så tittar jag på någon anime serie.
Några som jag följer är: Bleach, Naruto & Shugo Chara

Ja, det är ett spännande tidsfördriv om man inte har så mycket annat för sig på kvällarna.

Vad gör ni för att fördriva tiden? 

En stund i rampljuset

/ En stund i rampljuset
Någon med sådan fina naglar ska självklart få en stund i rampljuset!

Bruden med dessa vackra naglar är Mimmi. Detta måste vara det snyggaste jag har sett. Hade någon frågat om dom skulle få göra dessa på mig skulle jag inte tacka nej. Tråkigt nog så är det ju lite smådyrt, men sjukt snyggt.

När jag går & frågar plånboken så kan ni få beundra hennes naglar!

Flo Raida - Right Round

/ Musik


Jag lovar, har har nog Sveriges (om inte världens) bredaste musiksmak.
Hur som helst, denna låta har spelats om & om igen på datan, sjukt bra låt!

Eller vad tycker ni?

Lördag

/
Idag vakna man redigt skapligt för att vara lördag. Stack in till stan och jobbade lite. Nu väntar jag bara på ett svar & sedan är det klart!
Sötnosen följde naturligtvis med mig in till stan, sedan gick vi hem. Fasen det går riktigt fort när man diskuterar spännande saker. Ja, lite planer inför sommaren hann vi snacka om även lite annat skoj.

Måste säga, vilket väder vi har idag i Västerås! Helt fantastiskt! Tog lite bilder inne i stan med mobilen, så det kommer väl ta ett tag innan dom finns här på data, men ska fixa det snarast möjligt!
Ikväll är det tänkt att vi ska grilla med några vänner, väntar på att dom ska ringa. Annars får vi hitta något annat.

Vad har ni gjort idag?

Bloggpaus eller bloggtorka?

/ Tankar & funderingar
Har upptäckt att många bloggar tar en "bloggpaus" nu.
Varför tar man en paus?
Många svarar nog att dom har mycket att göra i skolan eller liknande. Ja, då att det är en bra anledning att trappa ner på bloggandet. Skolan ska ju inte lida för en fritids sysselsättning.

Det ironiska när man frågar "varför  bloggar du?" så är svaret ofta "för att jag tycker det är roligt att skriva", eller liknande.

Hur kommer det så sig att så många känner sig "tvingade" att blogga? Nästan alla börjar ju blogga för att det är roligt, inte för att det är ett tvång eller för att du skulle tappa en massa läsare.
Dom kommer till dig för att du verkar intressant & spännande, skriver bra inlägg.
Varför ska det ändras för att du undre resans gång fått många läsare? Bloggandet ska ju fortfarande vara något roligt.
Bloggtorka är ju också en anledning till att många tar en paus. Men har du inget att skriva om så ska du väl inget skriva? Att sitta och tvinga sig själv fram en massa inlägg är sällan lyckat.
Varför har man tagit på sig så mycket ansvar för något man inte lever på? (då pratar vi inte om Kenza, Stinalee eller Blondinbella. För dom lever ju på sina bloggar.)
Tänk på att: när du tycker det är roligt att blogga, då kommer andra tycka att det är roligt att läsa.

Ingens dag kommer att förstöras för att du inte skrev ett inlägg just idag.

Jaa, det var lite tankar som jag behövde skriva av mig. Hoppas ni förstog vad jag menar. Jag själv kände att det nästan blev ett tvång att uppdatera förr, men inte idag. Jag märker att allt fler besöker & läser min blogg när jag själv känner att det är roligt att blogga & inte blir ett tvång. Har ni känt så?

 

A Nightmare on Elm Street

/ Tv, film & bio
Var inne på Perez Hiltons blogg & läste om att man ska göra en ny verison av "A Nightmare on Elm Street."
Wohoo! tänkte jag först. Den filmen är den bästa skräckfilm jag någonsin sett. Det var även den första skräckfilm som jag fick mardrömmar om och jag lovar, jag vågade inte sova den natten.

Men samtidigt blev jag lite oroad. Den första filmen är verkligen jättebra, jag har riktigt svårt att tro att denna verison kommer att vara på samma nivå som den första.
Men nu när jag vet vem som kommer vara Freddy Krueger så är jag inte lika oroad längre. Det är ingen mindre än Jackie Earle Haley, som bland annat medverkat i "Watchmen" (Rorschach). Jag har en känsla av att han kommer göra rollen ruskigt bra!
Läste även att "Twilight"-stjärnan Kellan Lutz & "Terminator: The Sarah Connor´s Chronicels"-stjärnan Thomas Dekker kommer att medverka i filmen. Något säger mig att filmen kommer bli bra, kanske inte "samma sätt"-bra utan "modernt"-bra.

Handling:
Nancy lider av en fruktansvärd mardröm om en man i smutsig röd-grön-randig tröja, sliten hatt, sönderbränt ansikte och rakknivar istället för fingrar. Märkligt nog drömmer hennes kamrater exakt samma dröm. En efter en blir de slaktade av mannen i drömmen, Freddy Krueger.

Freddy var en seriemördare som dödat en massa barn i grannskapet. Han greps av polisen, men frisläpptes på grund av en miss i formaliteterna runt rättegången. Föräldrarna och andra i grannskapet letar rätt på honom och utkräver sin hämnd genom att bränna honom levande i pannrummet dit han tagit sin tillflykt. Freddy Krueger blir en figur som det går berättelser om, i grannskapet sjöng barnen en hopprepsramsa om Kreuger:

One, two, Freddy's coming for you
Three, four, better lock your door
Five, six, grab your crucifix
Seven, eight, better stay up late
Nine, ten, never sleep again!

 

Han materialiserar sig genom Nancy Thompsons och hennes kamraters drömmar och dödar flera av dem. Polisen är oförstående och förklarar morden som självmord. Nancy bestämmer sig för att få tag på den riktige mördaren, genom att slita med honom ut från drömmen. 

Detta är trailern av den första filmen 1984.
För att vara på den säkra sidan så vill jag passa på att varna er. Visst trailern är gammal, men för mig är den fortfarande småläskig. Ville bara säga det.

Bra inlägg!

/
Åh, här om veckan stötte jag på en blogg tack vara Pelle.
Han tipsade om en av hans favoritbloggare, det ledde till att jag har läst ett väldigt bra (& roligt) inlägg om de ungdomar som börjar krypa fram nu när solen är framme.

Klicka in på länken & läs inlägget.

Hennes blogg är helt klart värd ett besök.

Andrew Johnston

/ Tv, film & bio


Åh, underbart!
Nu blir det kanske att jag bara visar klipp med sorgliga innehåll & fantastiska röster.
Men varför jag tar upp denna är för en kommentar:
S:"How do you deal with it?"
A:"I carring on singing"


Nej, jag säger det, helt underbart!

David Slade

/ Nöje


Nu är det officiellt att David Slade kommer att regisera Eclipse (3:e av 4 böcker).
Han har bland annat regiserat 40 days 40 nights & Hard candy.

Jag tror att filmen kommer bli skit bra!

Städ-torsdag!

/
Hej allihopa!

Är hemma nu, vilken lugn dag det har varit idag. Härlig väder har det varit också, solen lyser men dock lite små kyligt ute.
Trots allt de härliga idag så känner jag mig småhängig & det gör Tony också som är på jobbet just nu. Stackarn.. Han får komma hem snart så ska jag ta hand om honom & göra god mat.

Vad händer annars idag då?
Hade hoppats på att gå på stan igen och titta lite. Det är verkligen härligt att bara strosa runt och titta i alla butiker i lugn och ro.
Sen är det ju städ-torsdag vilket innebär precis vad det låter, att ta en sväng om med damsugaren & plocka på saker som ligger på golvet & sortera tvätten. Börjar bli dags snart idag... Tråkigt!

Har ni också visa dagar som ni städar?
Eller städar ni när ni känner för det?


Lips a la Angelina!

/ Skönhet & hälsa
Jag lovar, när jag föddes så glömde gud att ge mig en överläpp!

Läste en artikel, där hade man sammanställt kvinnors önskemål om de hade fått möjligheten att får "fixa" till sig hos farbror plastkirurg.
Att Angelina Jolie & Scarlett Johanson läppar långt högst upp på önske-listan var ju kanppast överaskande.
Bara för mina skills i paint (jag vet, jag behärskar inte photoshop!!) är så bra så jag har nu själv inskaffat Angelina-läppar, vad tycks?

Är jag vacker nu?
Fniss...


Kan passa på att säga att detta är skrivet med stor IRONI!
Har inga planer de närmaste 100 åren på att operera mig till någon som jag inte har. Men det ändrar ju inte de faktum att jag inte har en överläpp! Hahaha!

Jag älskar mig själv.

Tandläkar+Skräck= Tandläkarskräck!

/
Någon mer som ser hjärtat?

Antingen är det någon mer som gör det eller så har jag blivit snurrig av all tandkräm & munvatten..

För några dagar sedan så fick jag hem en kallelse till tandläkaren & fy fan va fart det blev på mig. Mja, i detta härliga "vuxen"-liv så måste man ju betala för sig för att genomgå en undersökning.
När jag fick läsa vad som händer om jag inte dyker upp på avtalad tid, BÖTER! Ja, typ ialla fall.. Skulle jag till en tandspecialist, 511 kronor ska dom ha av mig om jag inte går dit, men vad ska jag med en tandspecialist till?
Inte för jag har några planer på att inte gå dit.....

Nyfunnen respekt till fotografer!

/ Tankar & funderingar
Ja  hör och häpna!

Det är med nyfunnen respekt jag har för er kameraklickande människor där ute.
Fasen, vem hade annat hur svårt det är med att kunna ta sånna, lite-snyggare-bilder, ja ni vet.
Men dra mig baklänges vad svårt det är, eller så är det inte jag som har de intresset eller kreativiteten för att just fota i dessa oändligt olika vinklar.

Försökte ta en bild på mitt fina, armband som köptes i Portugal. Nej, det är inget vädefullt med den för 5 öre, men den är ju fin!
Detta är mitt bästa resultat efter att ha placerat den på en rad högst konstiga ställen: lampskärmen, vasen & hunden (ja, jag försökte få min hund att agera modell, men det gick inget vidare..).

Sedan slog det mig, hur jobbigt måst det inte vara att arbeta som fotograf med ett gäng jobbiga ungar? Ni vet, skolofotograf.
Ungar som gör raka motsatsen till vad fotogarfen säger. En typisk bild kan bli på detta sätt, bästa kompisarna men händer överallt, spelar ingen roll vart utan så dom är på varandra. En annan hitta något väldigt intressant på taket eller på väggen. En annan kanske skelar, ja ni förstår vart jag vill komma.

Så det är med vördnad jag säger detta.. Respekt åt fotogaferna!

Delara lever fortfarande!

/ Tankar & funderingar
Delara Darabi lever fortfarande!

Idag den 20 April skulle hon hängas för de mord hon dömdes för att ha utfört 2003.

Varför har man då skjutit upp avrättningen?
Det beror på att offrets familj inte ville närvara vid en hängning.
Att dom inte ville närvara har ingenting på ovishet att göra. (Det vill säga om det verkligen var hon som utförde det eller inte).
Utan att hon ska avrättas står dom fast vid.
Men enligt visa iranska källor beror den uppskjutna avrättningen på att Irans justitieminister Mahmoud Hashemi Shahroudi har gått med på att ge Delaras familj mer tid på sig att samla ihop så kallade "blodspengar".

Nu har jag nämnt "blodspengar" i båda mina inlägg om Delara.
Men vad är "blodspengar"? 
Har man begått t.ex mord. Då kan man ge offrets familj pengar som "plåster på såren". Det är någon form av muta att, som i detta fall, skåna hennes liv eller i andra fall, tysta familjerna. Är inte helt säker, men något åt det hållet.

Om någon vet får ni vara fria att berätta mer exakt vad det betyder.

Skulle uppskattas.

Projekt "Rädda prinsessklänningen!"

/ Hantverk, inredning & prylar
Ja, nu när man sitter sysslolös under kvällarna har jag nu bestämt mig för att börja med ett projekt.

Först ut är inte mindre än min klänning som jag köpte av min farbrors fru, ja vad kan det vara nu? 10 år sedan? Kanske har helt fel, men hur som helst, den har jag i mina ägor ialla fall.
Tyvärr så använde jag den, kanske lite för flitigt under mina år, så nu har visa broderier & pärlor lossnat. Inte så roligt på en sådan fin klänning, så den ska jag fixa när jag känner att jag har tid & lust. 

Nej, det är inte en bröllopsklänning. Inte är det heller en klänning som jag ska använda inom en snar framtid. Den har jag blivit för stor för, men kanske när jag får egna någon gång? Leka prinsessa eller liknande?
Har inte hjärta att göra mig av med den, den är ju bara för fin, eller hur?Ni kan följa med min "rädda prinsessklänning"-aktion de kommande dagarna.


Trasigheterna syns inte så väl, men ena broderilappen (högst upp närmast bilden) sitter fast med hjälp av två lösa trådar.

Komplimanger är som bensin, etanol för bloggen.

/
Jaoo, inte alltid man är på allärten när man ska ta kort!

Nej, inte alla som är lika bildskön som Kenza, men denna bjuder jag på.
Idag har det varit en riktigt lång dag. Upp i morse & stack iväg till jobbet. Sedan var det att ta en sväng på stan.
Roligt att kolla in de nya plaggen inför sommaren, hitta ett & annat inne på Gina Tricot.

Aja, när jag kom hem och satte mig vid datan möttes jag av denna kommentar:
"Gillar din blogg, då du drar upp aktuella grejer hela tiden! Tummen upp! :) " som Emelie skrev.
Hur glad tror ni inte att jag blev? Ibland när man sitter och bloggar & det känns som ingen riktigt bryr sig om det man skriver så får man en spark i baken. Folk uppskattar faktiskt det man skriver. Alltid lika roligt att höra, eller hur?

Tack Emelie! Nu har du gjort min kväll!

Hon ska hängas imorgon!

/ Tankar & funderingar
Idag läste jag om Delara Darabi, 22, ska hängas imorgon.

Hon är anklagad för mord på sin fars kusin. Vid tidpunkten för mordet var hon 17 år, hon har blivit dödsdömd mot sitt nekande.
Vid ett inbrott 2003 ska då pojkvännen ha dödat hennes fars kusin.
Enligt henne tog hon på sig skulden bara för att skydda sin pojkvän, som ska ha sagt att hon på grund av sin låga ålder skulle få ett mildare straff. Hon har sedan dess tagit tillbaka sitt erkännande.
Hennes pojkvän dömdes till tio års fängelse för medhjälp till mord. Båda två har även dömts till tre års fängelse och 50 piskrapp var för inbrott och 20 piskrapp var för att de hade en utomäktenskaplig relation.

Istället hoppas hennes advokat att de anhöriga ska ta emot "blodspengar" för att skåna hennes liv, men de har tidigare nekat till erbjudandet.

Är detta rättvist?
Jag tycker inte att det är det. Okej, mord som mord, det är lika fel hur man än vänder & vrider på det. Men när detta brott begicks var hon 17 år. Ska man inte betrakta henne som minderårig då? Är det ändå inte det man ska utgå ifrån med ett gripande att hon fortfarande inte var "vuxen"? Ska man då döma henne till döden?
Nja, mina tankar surrar på rätt bra nu. Tycker detta känns helkonstigt. Fanns det inga bevis så man kan bevisa om hon eller han gjorde det? Det kanske inte fanns?
Baserar man endast denna dom på att hon drog tillbaka sitt erkännande när hon fick sin dom? Då känns ju inte domen rättvis. Det känns som något inte riktigt stämmer här, tycker inte ni?


Att kvinnor behandlas värre än män, det är ingen nyhet. Att dom betraktas som objekt som männen kan strya och ställa hur som helt, ja, det fick vi ju svar på detta inlägg.

Sedan 1990 har Iran avrättat åtminstone 42 fångar som varit minderåriga, under 18 år, när brottet de dömdes för begicks. 2008 avrättades åtta ungdomsbrottslingar och hittills i år har en avrättats.

Amnesty har nu startat en blixtaktion för att stoppa avrättningen.
Gå in här och läs mer om Amnesty och deras arbete.


En oslipad diamant!

/ Tv, film & bio
Är det någon mer än jag som inte har hört detta?

Susan Boyle, 48, anmäler sig till Britains got talent & chockar alla!
Ikväll var det första gången jag lyssnade på denna omtalade kvinna som tagit Storbritannien med storm.
Vad jag fick gåshud! Denna som många skulle säga oattraktiva kvinna sjöng som en stjärna!

Detta gör mig riktigt glad att se, jag fick tårar, gåshud you name it!
(För att se video-klippet, klicka på bilden.)
Kolla in allas ansiktsuttryck innan hon börjar sjunga, sedan kolla in hur alla reagerar efter hennes uppträdande. 

Nå, vad tycker ni?

Under en intervju med henne, frågade man henne vad hon skulle tycka om en "make over" med smink, hårstyling & uppdatering i hennes garderob svarade hon:
"Why should I? Why should I change? Particularly my identity."


The Pirate Bay

/ Tankar & funderingar
Nu är det hus i helvete!

Ja, demostarnter & ökning för piratpartiet, det är bara början. Många är väldigt upprörda för de straff Pirate bay fick härom dagen.
Inte mindre än ett års fängelse + 30 miljoner kronor i böter.
Detta är ju fan ett hån mot vårat lagsystem! Pedofiler som våldtagit småbarn på 5 år får 1 års fängelse
Idag har det demostrerats i Stockholm, Karlstad & Lund, många är upprörda för domen mot de ansvariga för fildelningssajten.

Till att börja med tycker jag att domen var i det extremaste laget. Böter, det kan jag förstå, men anser att summan var extrem.
Men det som får mig att fundera lite, varför går man inte botten med detta, vilka är det som igentligen tjänar på nedladdningarna?
Det är ju de som tjänar miljarder på nedladdning. Storföretag som spyr ut 100 megabitsuppkopplingar till svenska folket i parti och minut.
"Vad ska en vanlig västeråsre ha en 100 megabitsuppkoppling till om inte för att ladda ner film?"
Citat ur 99problem.se
Sanningen är att bredbandsbolagen är beroende av att hela tiden kunna sälja nya och snabbare uppkopplingar.
Tänk om Antipiratbyrån gjorde det enda logiska ur deras perspektiv och försökte förbjuda uppkopplingar snabbare än två megabit till privatpersoner.
Varför inte klämma åt de bolag som förser folket med snabba uppkopplingar också?Baddräkt!

/ Mode

Denna har kommit till Lindex.
Vad tycker ni?
Fin, ful?Heta stjärnos bränner sig också..

/ Nöje
Ajsing!

Nu har bilder på stjärnan surrat ut i cyber space & jag är inte sen med att skriva några rader.
Jag kan inget annat säga, stackars, stackars brud! Jag själv har samma pigment som inte är smickrande någonstans.
Jag blir helt rosa när jag är i solen förlänge. Tro mig, mitt röda hår & rosa hy är ingen hit!

Men jag kan inte låta bli att småflina lite när man ser hur brännan har satt sina spår på hennes ansikte.
Jag menar, hur stora solglasögon hade hon igentligen?!
Aja, hon lyckades ju rädda halva ansiktet ialla fall.. Även kändisar gör missar som att somna i solen!

Nej, jag fuskar hellre! Ge mig lite BUS så är jag nöjd.Dagens låt, Lady Gaga - Love Game

/ Musik
Denna låt som dunkat ur mina högtalare idag!

Let's have some fun, this beat is sick
I wanna take a ride on your disco stick
Let's have some fun, this beat is sick
I wanna take a ride on your disco stick

Tom Kaulitz i trubbel med lagen

/ Nöje
På den senaste tiden har man inte hört mycket att det tyska pojkbandet Tokio Hotel.

Men nu har Tom Kaulitz tvillingbror med Bill Kaulitz satt sig själv i skiten. Han har enligt tyska polisen raporterats ha slagit ett kvinnligt fan i ansiktet.

Den 21-åriga kvinnan och hennes fyra vänner såg Tom i sin bil vi en bensinstation, så dom gick och knackade på fönstert och frågade om dom kunde få ta en bild på honom.
Som svar vev han ner bilfönstret och kastat ut en cigarett fimp mot henne.  Då plockade hon upp fimpen och skäckte den mot bilrutan. Då rann det över för honom & han klev ur bilen och ska ha slagit henne i ansiktet.

Efter händelsen så ringde kvinnan polisen, men när polisen kom till platsen hade Tom redan försvunnit från platsen.
Resultat för detta blev (enligt henne) en blåtira & en rejäl svullnad.

Vad säger man?
Nu kommer säkert många tycka att det är synd om honom som ständigt ha massa fans efter sig osv..
Bullshit om du frågar mig!
Man ska aldrig slå någon annan, oavsett hur känd eller okänd du är. Detta är ju en del av att vara känd, att ständigt finnas i rampljuset vari sig om du vill eller ej.
Han ska kunna hantera en sådan situation mycket bätter än vad han uppges ha gjort.
Självklart blir livet jobbigt när man är medlem i en av världens största pojkband just nu, eller hur? Är det så svårt att be vänligt att han inte hade tid eller liknande? Tydligen..
Har vi en nästa Chris Brown mån tro?
Men samtidigt förstår jag inte varför kvinnan skulle släcka cigaretten på bilfönsret, men det ursäktar inte Tom för det han gjorde.
Tycker detta är riktigt tråkigt med tanke på att jag är ett fan själv av bandet. 

Men nu är det bara att vänta tills man för höra hans sida av händelsen.
Undra vad det kan vara för bra "ursäkt" han kommer att komma med? Att han såg en mygga på hennes kind kanske?


Vilken härlig daaag! Shalalala shalala lalaaaaaa!

/
Ja, den låten går jag runt & nynar på idag.

Idag tog jag på mig skorna & begav mig ut på en lång promenad med Kiwilooo. Riktigt härligt väder då solen lyser som attans & vinden drar lite kallt, det perfekta vädret!
Satt & fundera på om man skulle ta och grilla denna dag, passa på medans solen skiner, men det får vi se lite senare.

Vad händer ikväll då?
Jag har ingen aning, får se vad jag ska hitta på. Väntar samtal så det kanske är bäst att befinna sig inom hemområdet?

Vad har ni gjort denna underbara dag?
Några planer inför kvällen?


Tacopaj!

/ Mat & bak
Bilden är lånad ifrån recepten.se

Ska snart sätta igång med att göra mat.
Ikväll tänkte jag att det skulle bli tacopaj, blev så sjukt hungrig på det.

Tänkte ge receptet och hur man går tillväga med  det.
Receptet hittar du på hemsidan, men jag gjorde om den lite.

Du behöver till pajdeg;
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
50 g smör eller margarin
1 ½ dl mjölk

Du behöver till fyllning;
500 gram nöt eller fläskfärs
1 påse tacokrydda
(majs om du gillar det)

Till täcket behöver du;
3 tomater
2 dl crém fraiche
150 gram riven ost (ca 2-3 dl)

Gör såhär:

Degen
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke.
Låt matfettet bli rumsvarmt, dela det i mindre bitar och finfördela med fingrarna i mjölet. Häll i mjölken och rör ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform ca 25 cm i diameter. Den behöver inte förgräddas.

Fyllningen
Stek till färsen till den är helt genomstekt. Tillsätt sedan tacomixen enligt förpackningen. Efter det kan du även röra i majsen, sedan häller du i färsen i formen.

Täcket
Skär tomaterna i mindre bitarna. Sprid ut dem över köttfärsen.
Blanda crém fraichen och den rivna osten. Bred sedan ut över tomaterna.
Grädda mitt i ugnen i 200 garder i ca 15 minuter tills ytan får en fin färg.

Servera sedan med en riktigt god grönsallad!

 


Nytt framträdande väntar i Moskva

/ Musik
Je t'aime, amour, quand j'entends la voix
Je t'aime, ma vie, c'est jamais sans toi
Je vis ma vie pour toi, c'est l'universe pour moi
Je t'aime, amour, quand j'entends la voix

- Ja, det var refrängen ur vinnar låten La Voix

V
isst är schalgeryran över. Men nu är det inte långt kvar tills den 12 Maj(?), då Malena ska ställa sig på scenen med La Voix i Moskva.
(Måste påpeka att jag är osäker på datumet, någon som vet?)

Men har det slagit er varför man inte hör hennes vinnarlåt på radion?
Robert Sehlberg på Rix FM bekräftar att de inte har ”La voix” i sina spellistor, men att de ibland spelar den manuellt.
Ja, det vill säga efter förfrågningar av folket? Ska man inte spela vinnarlåten för att det är en "klassisk hate-it-or-love-it låt? Skit snack! Har svenska folket röstat så har dom, eller hur?!
Vi röstar ju inte fram hennes låt för att sen sög, utan för att den är bra.

Men visste ni även att Malena har ändrat sitt shownummer big time!
Ja, enligt aftonbladet så kommer det bli en mer "Narnia"-inspirerat framträdande. Hennes svarta klänning byts ut mot en vit.
Även alla manliga dansarna kommer ryka & enbart kvinnor kommer göra henne sällskap på scenen.

Men vad tror Malena själv om sina chanser i Moskva?
"– Jag kan fortfarande komma sist och jag kan fortfarande komma först. Jag kommer nog inte att vinna, men skulle det gå väldigt bra så skulle jag bli väldigt, väldigt glad, säger hon" till aftonbladet.
En väldigt sund inställning har hon om du frågar mig. Vad häner med oss i Sverige när vi utlovar vinst i förväg? Jo, det går ju inte såååååå bra, eller hur?
Kolla bara på hur det gick för Charlotte Perrelli, media skrek ut vinst till Sverige innan hon hann sätta sin fot i Serbien. Hon fick en botten placering & hon bryter ihop när hon kommer tillbaka till Sverige.

Det är bara att önska Malena lycka till & ge henne en spark i baken! 

Lista över nya namn i Volturi!

/ Nöje
Oj vad klockan har tickat iväg!
Men efter att ha läst detta kunde jag inte vänta tills imorgon. Vill passa på att säga TWILIGHT VARNING! Ja, för som inte riktigt hänger med i svängarna om de senate nytt inför den kommande filmen New Moon!

Volturi medlemmarna:Michael Sheen


Jamie Campbell Bower spelar Caius


Christopher Heyerdahl


Charlie Bewley


Daniel Cudmore


Cameron Bright


Dakota Fanning


Vad tror ni om dessa skådespelar val? Många namn finns med på listan som vi inte riktigt känner igen. Men jag kan säga att några har varit med i X-men 3, kan ni gissa vilka?

Om det är någon som är villig att vara med i denna lilla mini-tävling, presenteras & länkas här på bloggen! 
Om ni gissar rätt naturligtvis!

 Allt du behöver göra är att skriva de rätta svaret här i kommentarsfältet.
Sedan på fredagkvällen kommer jag att dra en vinnare & publicera den här på bloggen. 


Stina-Lee gör det igen!

/ En stund i rampljuset
Hej allihopa!

Vad kan jag säga? Bloggtorkan har blivit ett faktum. Eller, det är nog att jag genomlider en tillfällig skrivkramp.

Men kommer ni ihåg mitt inlägg om, där jag skrev vad man lämnar ut i bloggen osv?
Ni som är nya här, Välkommna! Ni som kanske har missat mitt inlägg om detta klicka då bara här.
Det kan ni andra som känner er gamla & glömska kan ju också klicka för att friska upp minnet. Hehe.

Jag skulle även vilja lägga till det som Stina-Lee tar upp. Hon tar upp konsekvenserna med att lägga upp bilder på saker som man inskaffat. Som t.ex. Den svindyra märkesväskan eller de skitdyra skorna som man köpt där.. Ja, ni fattar poängen (Tyvärr har även jag stigit på den niten). Jag tycker att det är väldigt viktigt att ni som inte är medvetna om detta, jag uppmannar er, läs hennes inlägg!
Man får sig en stor tankeställare.

Där har vi en brud som har båda benen på jorden!

Gårdagen

/
Äntligen har jag fått upp bilderna från gårdagen!
Enjoy!


Bara jag som tycker att de flesta av dessa bilder har bra kvalité för att komma från min mobil?Mysiga hästar!
Hur söt är inte denna på en skala?


Jag lovar, tuppen var fasen ute efter oss.


Vilken miss, en damm utan vatten!


Söt söt söt!

Veckans "vill-ha"!

/ Mode


Jag är 100% säker på att någon mer än jag som väldigt gärna vill ha
Tomas Sabos berlockarmband?


Tisdag

/
Äppelblommor, right?

De senaste dagarna har det inte blivit mycket uppdateringar. Hade ju tänkt att jag skulle fixa bilderna från gårdagen tills idag, men det har inte funkat.
Men sitter och pillar på det i skrivandets stund. Tror jag vet hur jag ska lösa det.

Eftersom min kamera är död (& jag hittar inte batteriladdaren) så har det inte blivit några nya bilder heller. Suck...
Tänkte bjuda på denna bild som jag hitta i datan när vi fick starta om den pga något fel. Visst är den fin?  Ser ut som de där blommorna som växer på äppelträd. Eller har jag helt fel?

Nu ska jag ialla fall ta disken efter maten & sedan plocka lite.

Men vi hörs lite senare!
Ciao!

En tripp med moppe!

/
Med mer eller mindre motgångar.

Ja, vad är en tripp utan några motgångar. Idag på denna röda dag så bestämde vi oss för att ta en liten moppetripp till Vallby.
Det var väl inte världens bästa väder att åka i, eftersom det var som ett molntäcke, blåste kyligt & luften var kvaft. Men vi åkte iväg ialla fall. Vi hamna på Vallbymuseumet(?) där vi titta på de gamla husen & folketspark. Dom hade även släppt ut alla djuren, så vi hitta både kaniner och grisar. Hur gulliga som helst!
Men tyvärr var batterierna på min digitalkamera slut, så det fick bli att ta bilder med mobilen (men även den har dåliga batterier.)
Ska ladda upp bilderna så fort jag kan så ska ni få se alla söta lamm & hönsen!

Sen när vi skulle åka iväg så ville inte moppen starta. Suck tänkte jag...
Men efter en liten stund fick vi igång den och kunde åka vidare.

Hur har eran dag varit idag då? Haft en bra dag?  

En ny medlem har anslutit sig till Volturi!

/ Nöje
Ingen har väl missat att Michael Sheen har blivit tilldelad rollen som Aro i New Moon?

Ja ialla fall om man ska tro The Mail.
Återigen tycker jag att casting-ledaren verkligen har tänkt till. Rollen som Aro känns ganska så natruligt med Michael (lite som jag har föreställt mig hans ansikte). Jag tror att han kommer göra rollen riktigt bra.

Som rykten tidigare sagt var ju Ben Barns tänkt om Aro, men nu känns väl det ganska så ute?

För er som inte är bekanta med Micheal Sheen, så har han tidigare medverkat i:
Kingdom of heaven (2005)
The Queen (2006)
Frost/Nixon (2008)

 
Vad tror ni?
Tycker ni att man har tilldelat rollen till rätt person?

Påskdagen.

/
Hej på er!
Tyvärr har det varit dåligt med uppdateringar idag. Har ju varit ute extra mycket idag, jag menar, vilket väder vi har!
Rastlösheten har ju slagit gro på mig just nu också. Tänkte visa lite skisser jag gjorde för några veckor sedan. Vad tycks?

Vad jag älskar med tiden, det är nog vad tiden kan göra med en människa. Inte bara att man växer, bli gråhårig eller får rykor, ni vet, allt de där ytliga.
Utan vad som händer inom en. Jag har förändrats jättemycket, ialla fall känns det som de. Nya intressen, ny attityd mot saker och ting. Ny värderingar kommer upp inom en.
Idag var en sådan dag då man märkte att tiden oftast gör människor till det bättre.

Värst vad jag mal på, men jag hoppas ni förstår vad jag menar.
Har eran söndag varit bra idag?  

Påskserie del 4 - Påskafton!

/
Nu är det äntligen påskafton! Här har vi 14 grader & de är helt underbart!

Påskafton
är i den kristna traditionen en ”tom” dag. Kristus ligger i graven, och lärjungarna sitter inlåsta i rädsla för dem som avrättat honom.
Inga gudstjänster firas i kyrkan denna dag. Istället väntar man till påsknatten för att fira Kristi uppståndelse.

Att påskaftonen i Sverige kommit att bli den stora ”firardagen” under påsken kan troligen ses som en parallell till julaftonen. Påskafton förknippas i Sverige ofta med påskägg fyllt med godis eller andra saker, och mat, ofta ägg.

Glad påsk på er sötnosar!

Nu avslutar vi denna lilla miniserie, hoppas att ni har blivit lite mer medvetna om varför vi firar påsk.

Grillning

/
Lite bilder från idag när jag &Tony ute på gården och grilla.
Det absolut bästa med detta ställe är bland annat att den har sin egen grillplats. Inte många lägenhetsområden som har en utsattplats där man kan sitta ute i solen  & grilla och har riktigt mysigt tillsammans.
Vi satt där och gjorde våra grillspett med små köttbitar, paprika (& tomater! Ja hör och häpna!) och till det hade vi tzatsiki.

Kiwi satt där med oss också och sprang runt och luktade på allt, tills hon senare la sig under bänken och solade.
Misslyckat försök att sno något hur väskan. Tihi.


Precis tänt på, snart var det att lägga på spetten.


Jag lovar, det var lika gott som det ser ut!

 Påskserie del 3 - Långfredagen

/

Långfredagen firas i kristen tradition till minne av Jesu korsfästelse och död på Golgata utanför Jerusalem. Firandet av långfredagen började i Jerusalem under 300-talet på initiativ av biskop Kyrillos av Jerusalem. I Norden blev långfredagen helgdag på 1600-talet.

På långfredagen firas ofta korsvägsandakt till minne av Jesu lidande. Gudstjänsten är ofta förlagd till klockan tre på eftermiddagen då det var vid den tidpunkten Jesus dog (den nionde timmen).

Förr i Sverige skulle långfredag vara en "långtråkig" dag, då man skulle vara lugn och tänka på Jesus.
Sveriges Radio spelade psalmer, men inte pop och rock. Även icke-troende märkte av detta, då förbud mot allmänna nöjestillställningar rådde fram till 1969, och affärerna var stängda.

Datan & jag

/
Jaa... Datan & jag kommer inte överens.
Men min fina karl hjälper mig med den nu, så nu ska jag sitta snällt här & titta på när han lagar datan.
Vad skulle jag göra utan honom?Påskliljorna står i blom.

/
Påskliljorna blommar för fulla muggar just nu.

Nu är påsken här. Har väldigt många härliga minnen från påsken. I vår släkt brukar vi samlas på morgonen & gilla och äta påskfrukost tillsammans. Efter ett par timmar brukar vi få leta ägg. Javisst, äggen är noga gömda av våra farbröder & fastrar. Sedan brukar vi spendera hela dagen tillsammans.

Ja, vad ska man säga, härliga minnen.
Har ni några roliga barndomsminnen som ni brukade göra när ni var små?

Idag ska vi ialla fall grilla. Köpte kött & paprika (nej, jag är ingen fan av tomat eller lök, ja, vad man nu brukar ha på sitt grillspett), hoppas bara att vi får igång vår lilla engångsgrill för detta. Jag kan ju lätt säga att vädret just nu tillåter grillning.

Lite senare kommer del 3 av min lilla miniserie.
Först ska jag svarar på era kommentarer.

Bill Kaulitz with dreads

/ Nöje


Har ju tidigare berättat om Bill Kaulitz har skippat lejonmanen & gjort som brosan och skaffat dreads.
Vad tycks?


Har även hört att Tom Kaulitz har färgar sina brunblonda dreads till svart?

Påskserie del 2 - Skärtorsdag

/
Ja, del två i min lilla miniserie om påsken. Nu ska jag berätta om dagens högtid, nämligen skärtordagen.
S
kärtorsdag firas till påminnelse av nattvardens instiftande (Jesus hade sin sista måltid med lärjungarna). Namnet skärtorsdag kommer av verbet "skära" i betydelsen rena.

Skärtorsdagsnatten var enligt folktron häxornas natt då de åkte till blåkulla.
Från Värmland finns det belagt redan 1863 att ungdomar klädde ut sig till påskkäringar och -gubbar för att dela ut påskbrev på skärtorsdag.
Kring sekelskiftet 1900 skickades många påskkort. En sed som avtagit jämfört med julkort. De senaste 50 åren har seden med påskkäringar på skärtorsdagen ökat i hela Sverige. I västra Sverige finns också seden med påskeldar.

Åh, kommer ihåg det här med häxorna när jag var liten. Ska jag vara ärlig var skiträdd på denna dag. Jag hade hört att man skulle lägga en kniv under dörrmattan för att skrämma bort häxorna under natten. Men det är väl tur att man hade mamma som såg till att inga knivar hamna under våran dörrmatta! Vilka ideér jag hade när jag var liten.

Har ni hört liknande "knep" när ni var små, om just häxor och andra väsen?

Caramelldansen

/ Musik


Love it!

Påskserie del 1

/
Nu de kommande dagarna kommer jag ha en lite mini serie om just påsken.
Idag har man inte så stor koll eller bryr sig inte om varför man firar påsken. Därför tänkte jag då berätta vad det är för högtidsdagar vi firar här i Sverige.
Kommer att även göra en kort resumé om de dagar som redan har paserat som fettisdagen, fastan osv.

Kort om påsken
Påsken är den äldsta och största kristna högtiden. Den firas till påminnelse av Jesus uppståndelse.
Påsken är rörlig i almanackan och infaller den första söndagen efter första fullmånen efter vårdagjämningen och kan därför variera mellan den 22 mars och den 25 april.

Fastlagen var ursprungligen bara en dag, tisdagen före fastan och kallades fastlagen. Men på senare tid säger man nu fettisdagen. Under fastlagen åt och drack man mycket inför den stundande fastan. Man åt vitt bröd, hetvägg, en rund bulle med fyllning. I dag kallas fettisdagsbullarna semlor.

Sedan kommer fastan.
Fastan börjar på askonsdagen. Det var den katolska kyrkans förberedelsetid inför påsken. Då skulle man fasta och leva återhållsamt i 40 dagar. Den sista veckan i fastan kallas stilla veckan eller dymmelveckan.
Dymmeln, från onsdag till fredag, var fastans strängaste tid. Inget arbete skulle förekomma. Under dymmelveckan var häxorna speciellt farliga. Man måsta stänga dörrar och spjäll och ställa undan redskap.

Bra att tänka på i påsk

/ Tankar & funderingar
Visst ni att förtetag säljer 35 000 ton lösviktsgodis varje år, utav det hamnar det tusentals ton kilo i påskäggen?

Mjo, det är inga dåliga siffror vi ser här. Ännu mer när man tänker på att en svensk sätter i sig ca 15 kilo lösviktsgodis varje år! 
Ni kan ju tänka er vilket resultat det blir på era tänder efter denna gottehelg.

Men det finns en metod som tandläkarna rekomenderar och det är att sätta i sig godiset på en gång. Gå inte och små ät utan ta allt på en gång istället. För varje gång du små äter blir det nya syraattacker på tänderna, vilket då resulterar till hål i tänderna.
Lägg gärna i lite extra mycket chocklad i ägget, för chockladen smälter i munnen & blir då inte kvar i munnen lika länge & risken för hål minskas.Ett tips till er nu som nu våndas för påsken en aning, tejpa fast ett socketfritt tuggummipaket på locket. Efter man har ätit godiset så ta då ett tuggummi så lindras syraattackerna en aning.

Våldtäkstrosan!

/ Tankar & funderingar
Hallå allihopa!

Hoppas att allt är bra med er idag? Här i Västerås har det regnat hur mycket som helst känns det som. Men då kom mitt rosa paraply till användning. Har inhandlat lite nu inför påsken, köpt godis som jag inte får röra före påskafton & lite annat skoj.

Nu för en liten stund sedan när jag läste på aftonbladet.se så kom jag över denna bild. Bilden föreställer en ny uppfinning den så kallade "våldtäktstrosan".  Denna trosa har då skärp vid midjan & på båda benen, det ska vara ytterst svårt att få av denna. Personligen är jag ganska så kluven till denna trosa. Vi kan ju börja med det possitiva. Självklart så är det ju skitbra att våldtäksmannen inte kan få upp trosorna. Även kan känslan som kvinnan känner när hon har på sig dessa, vara tillräcklig för slå tillbaka & försvara sig. Att skrika och sparka visar vara goda sätt att kunna avskräcka förövaren.

Men vad händer om det inte är tillräckligt?

Ja, inte hjälper trosorna dig när du befinner dig utdragen i skogen och ingen kan höra dig, eller blir blåslagen utav förövaren. Jag är även tveksam till att dessa trosor skulle minska våldsbrotten mot just kvinnor.

Nej, hade jag fått bestämma hade jag velat använda mig utav pepparspary!
Det måste ju vara det enklast sättet att kunna försvara sig på.
Medan han gnugar sig om ögonen, så har du gott om tid att kunna springa därifrån och kontakta polisen.


Körkort!

/
Dagen till ära har varit helt okej, ska snart göra mig iordning för att sticka iväg, närvös!
Vill även passa på att säga GRATTIS till min lillasyster som tog körkortet idag! Hur proffsig får man inte vara? Hon fyllde 18 för lite mer än en månad sedan & idag har hon körkortet i handen! Gud vad jag är glad för hennes skull!


Vem mer än jag som vill ha körkort, räcker upp en hand!


Anna Faris

/ Mode
Är det bara jag som tycker att Anna Faris klänning är lite små snygg?

Visst, några förändrigar hade jag kanske gjort.
Kanske andvänt framdelen som bakdel? Jag menar, den hade ju sett lite vulgärt ut på en storbystad tjej.
Själva kjolen kanske skulle vara mer lös, istället för så stram som den är nu? Har alltid tyckt att nederdelen ska vara lite mer "fladdrig", don't know why.


Men hur som helst, vad tycker ni om klänningen?
Hiss eller Diss?


Härligt blått

/
Här i Västerås har vi verkligen kanon väder verkligen!

Fast denna bild är tagen i lördags när jag traska upp till lekparken. Visst har himlen en härlig blå färg?
Eftersom jag är ledig nu resten av veckan så har jag packat ner lite saker i lådorna & lagat Tonys byxor. Börjar få kläm på de här med att sy. Om ändå min sylärare kunde se mig, haha!

Kan ni försrå att klockan är snart sju & det är såhär ljust ute? Härlligt! Jag är riktigt glad idag.

Hur har eran dag varit idag sötnosar?

Watchmen

/ Tv, film & bio
"Once you realize what a joke everything is, being the Comedian is the only thing that makes sense."

Ja, igår var vi på bio och kollade på Watchmen. En film jag har velat se ett tag nu & jag blev inte besviken.
Jag tyckte att filmen var ganska så bra faktiskt. Men jag måste väl erkänna att det blev lite jobbigt att se alla dessa nakna män, jag menar, det är ju knappast något man ser i Hollywood nu för tiden.
Men tyckte om skådespelarna tillsammans & effekterna.

Den får 3/5 av mig! 

Kan rekomendera den här filmen om man gillar filmatiseringar av serietidingar och liknande. Annars kan det kanske vara lite för mycket med dessa dräkter & "ninja"-slagsmål.

En igelkott

/
Åh vad jag älskar igelkottar!

Är inte igelkotten hur söta som helst? Hade jag fått bestämma så skulle jag  ha en här hemma. Men visst är dom riktigt söta djur? Framför allt när dom har sina ungar efter sig på led.
Åh, det ger mig minnen tillbaka...

Nej, nu ska jag inte sitta här och drömma mig bort.
Måste bara säga, VILKET VÄDER VI HAR IDAG! Världens vår väder så det bara sjunger om det, det gillar vi!

Hur har eran dag varit idag?

Ge mig 5 stjärnor här så skulle ni göra min dag riktigt bra!

Vi två i lekparken.

/
I lördags träffade jag min bästa vän.

Olle har varit en vän som jag har haft sedan blöjan, jag lovar, blöjan!
Sedan dess har vi alltiod varit riktigt bra kompisar, säg något jag inte har gjort med den bruden.

Vi har en grej. Ja en grej som man alltid gör när man träffas, vi sitter i lekparken. Japp, lekparken.
Där satt vi och snacka i säkert 2 timmar utan att vi märkte det. Så är det alltid, timmarna går läskigt snabbt när man är med dig i lekparken Olle!
Jätteskönt att täffa dig igen snuttbollen & hoppas vi ses snart igen!

Har ni en bästan vän som ni har känt riktigt länge?

Skatt, javisst!

/ Tankar & funderingar
Våran Isabella "blondinbella" Löwengrip.

Har alltid tyckt att hon verkar vara en ganska bra tjej med en härlig inställning till det mesta och har gjort saker som en annan inte kommer göra under en hel livstid.

Men ibland har hon så fel..
"Dom hade satt ihop en grupp inom skatteverket som specialiserade sig på bloggar .. Japp, det är vad våra skattepengar går till. Att granska mig, kenza och kissie liksom." citerat ur hennes blogg.

Detta är taget direkt ur hennes blogg där hon berättar om sitt möte med skatteverket. Hon tycker våra skattepnegar går till fel områden, som en specialgrupp som riktar sig mot bloggar. Varför skulle detta vara något fel? Att skatta de pengar som vi tjänar på vårat bloggande, är inte det självklart?
Idag rör det om såå himla mycket pengar att det nästan är skrämmande med en sådan "simplet" som bloggandet. 
Då pratar vi inte om små pengar utan stora summor pengar..

Nej, skatten är en del som gör att det är så bra att bo i Sverige. Vi kan gå till tandläkaren/sjukhuset gratis. Är inte det något bra?

Hemma!

/
Hej sötnosar!

Inte mycket uppdaterande här inte denna helg, men som ni vet så har jag varit hos mamma i linköping.
Men hur som helst, nu är jag hemma ialla fall & har massa fina bilder att lägga upp!

Bilden är tagen i fredags på tågstationen, visst är hon en liten ängel? Sötare hund får man ju allt leta efter.
Idag när jag kom hem fick hon en massa leksaker från mamma som hon älskar!

I helgen hann jag även att träffa Olle, mer om det senare! Nu har jag massor av kommentarer att ta tag i.
Hoppas ni har haft en jättebra helg?

Inte har jag en LV-väska..

/ Tankar & funderingar
Nu har jag packat min skitsnygga väska, för imorgon sticker jag..

Vem försöker jag lura igentligen?
Inte fan har jag någon LV-väska, till och med min plånbok gapskrattar åt mig nu.

Känns som jag är en av de få här på bloggen som faktiskt inte har en LV-väska. Inte för att det spelar någon roll, men att ha den skulle ju vara härligt, eller hur?
Men nu när jag tänker tillbaka för några år sedan så brydde jag mig inte ett skvatt om utseendet eller märkes saker. Men efter att ha börjat med bloggen så har det ändrats radikalt. Jag vill helt plötsligt ha en massa saker som jag inte har råd med eller allra viktigaste inte behöver! Känner inte ni också så?
Man ser vad andra har & det vill man ha. Men det är skönt att man har en underbar familj & sambo som ser till att man ständigt står med båda fötterna stadigt på jorden.

Bloggen har blivit någon form av reklamplansch på busshållsplatsen. Överallt finns det reklam på bloggen & jag är inget undantag. Jag lovar att det är företag som står & tackar han där uppe för bloggfenomenet, dom måste ju dra in hur mycket som helst på oss som bloggar. Inte bara för att deras namn kommer ut i cyberspace utan även att vi skriver långa recentioner om dom & hänvisar andra att vända sig dit också.
Se bara på något så enkelt som "dagens outfit", där vi skriver vart vi hittat våra fynd och många skyndar sig dit & handlar det. Jag lovar att det finns föräldrar hemma som har en klump i magen för (kanske?) dina utgifter som dom måste betala.

Men visst är det roligt att ha en massa kläder/saker? 

PS. Men vad jag igentligen skulle säga är att jag åker till Linköping imorgon.

Hot or Not?

/ Mode

Ingen har väl missat att Taylor Momsen förändrat sin stil ganska så radikalt de senaste månaderna.
Först får jag väl erkänna att jag inte var helt såld, men nu har har ändrat mig en aning.

Men vad tycker ni, hot or not?Vid det här laget står dom väl & slår in hennes fönster...

/ Nöje
Ja, nu var det ett tag sedan. De här med kändisskvaller, det är ju ganska så underhållande, faktiskt.

Läste en ganska så rolig, eller kalla det vad ni vill, men jag tyckte det var ganska skoj.
The Hills (eller The City?) Whitney Port uttalade sig om vad hon tyckte om Twilight. Hennes svar var: "I haven't read the books, but I saw the movie… I thought the movie was really bad."

Även om att hon dissade filmen så passade hon på att berätta att hon tyckte Robert Pattinson (direkt översatt) såg bra ut och stilig. 
Tro inte att hon glömde bort Krisetn Stewart, detta hade Whitney att säga om henne: "She's OK. She seems so serious, like she's so one-dimensional. I think [Stewart and Pattinson] have good chemistry … I just didn't think the acting was so good."
Aouch!

Det skulle inte förvånna mig om dets tog några hysteriska Twilight-fans står & slår in Whitneys fönster just nu för denna "förolämpning"?

Men jag måste nog erkänna att jag kan hålla med Whitney på en sak. Att Kristen verkar enkelriktad & allvarlig, det kan väl ingen ha missat?
Sen om hon vill se sig själv som seriös skådespelerska, okej. Men nu har hon ju ändå gett sig in i NÖJEsbranschen & inte minst, spelar i huvudrollen i Twiligh-filmerna, tidernas största ungdomsfilm. Då får man väl lov att bjuda lite på sig själv, eller?

Nej, detta har jag att säga om Kristen Stewart förtillfället: Håll i hatten gott folk, en diva är på upptåg!

Lägenheten

/ Hantverk, inredning & prylar

Hallen


Vardagsrummet


Vardagsrummet


SovrummetTårta!

/ Mat & bak
De här med praktiska saker tänker man aldrig på nu förtiden.

Ja, nämligen när jag stog & gjorde iordning Tonys tårta så kom jag på att vi inte har något tårtfat. Paniken var ett faktum men så kom jag på att jag fick en underbart fin silver/glasfat av min faster i skåne, Tack faster!

Mina tårtor gick verkligen åt!
Gjorde två stycken nästan likadana, fast en med banan i & en annan med jordgubbsylt på.
Jag gjorde på det lata sättet idag & köpte färdiga tårtbottnar. Sedan vispa jag till lite marzán(?)kräm till de understa lagret, sedan banan & sen blev det grädde över hela tårtan. (glömde ta kort på de färdiga resultatet, sorry!) Sedan rev jag blockchocklad och strödde över. Väldigt enkelt & gott!