En inblick i framtiden

/
 
Nu på den senaste tiden har jag varit på centrallasarettet. Det är verkligen häftigt att man på plats inser att man snart kommer vara där och göra praktik. Det är mindre än en månad kvar tills jag sätter min fot där som APU-elev.
Men visst är det lite underligt vilken inverkan vissa platser har på en? Onkologen har en viss känsla när man går in. Intensivvårdavdelningen har det, och så vidare, så vidare..Eller så är det kanske bara jag? 
 
Kommer aldrig glömma när jag hade pilgrimvandrat tillsammans med ett härligt gäng (från olika församlingar + irländare?!) från Linköping till Trondheim, Norge och satte min fot i deras katedral. Var man inte religös innan, blev man det då kan jag lova! Helt klart en av världens vackraste kyrkor som jag har besökt. 
 
På tal om ingenting, så lämnade jag in den sista uppgiften i Medicin 2! Så nu är det plugga järnet inför provet och hålla tummarna att det hela bär.  
 

Bra att tänka på

/
Foto från VLT  på Lögastrand 
 
Vi har fått klass 2 varningar här i Västerås för värmen här. Det är helt galet vad varmt i har det just nu. 
Så jag tänkte tipsa lite vad som är bra att tänka på nu när det är såhär varmt. 
 
- Drick mycket vatten/saft! Eftersom det går åt mer vätska för kroppen från svett, måste vi ersätta det för att      hålla vätskebalansen.Var dock uppmärksam på om du kissar mer än vanligt – det är ett tecken på att du behöver få i dig mer vätska.
 
- Ät salt. T.ex. salta pinnar / kex, för som föregående, att hålla saltbalansen i kroppen.
 
- Skölj av dig ofta för att kyla ner kroppen. Räcker med att skölja handlederna i 10 sek under kallt vatten.  Eller hoppa i vattnet för att svalka ner kroppen! 
 
- Har löst sittande kläder. Skyddar kroppen mot skadliga strålar och håller kroppen svalare. 
 
- Gå barfota! Då varma fötter får kroppstemperaturen att stiga, så av med skorna! 
 
 
Viktigt är att ni tänker på vad era kroppar säger. Känner ni att värmen börjar bli för mycket, ignorera det inte utan lyssna istället. Det är inte värd att pressa kroppen för några ynka timmar till.
Ps. Tänk på att barn och äldre drabbas värst av värmen, så tänk på det när ni är ute med familjen! 
 

Plugg

/
 
Sitter och plugga INOMHUS idag. Det går inte sitta ute i värmen, för man lär ju ha en fuktskadad bok efterår efter allt svett som skulle rinna ifrån mig. Så med en AC i ryggen och en fläkt i ansiktet och jag har en någorlunda hyfsad kroppstemperatur. 
 
Sen har jag haft en extrem plugg-ångest då jag känner att jag inte hinner med skolan nu under sommaren. Inte bara det att jobbet tar mer tid utan värmen gör att jag inte fixar att sitta still så länge utan att ha en svetttavla på ryggen och jag får typ panik! 
Men framåt veckan kommer det bli lite bättre, så jag får ha tålamod.  
 
 

The Body Shop

/
 
Dessa är mina absoluta favoriter från mitt älskade The Body Shop! Mango i stora lass ska det vara.
Testade en ny variant (ja, ialla fall för mig) och det var Sorbet. Sjukt bra grejer måste jag säga, sjunker in i huden fort och återfuktar och mildrar t.ex. solsveda då de innehåller aloe vera. Naturligtvis luktar det underbart med Mango! 
 
Fotscruben tror jag de flesta har testat med rekomenderar den verkligen! Luktar underbart med pepparmint och fötterna blir som nya efter en omgång med scruben! LOVE! 
 
Och natruligtvis finns VS i badskåpet med doft av.. juste mango! 

Göteborg 20 dagar senare

/
 
Träffar aldrig fel! Minst EN dag i Göteborg så ska de regna åska och blixtra.
 
Vet att jag inte har skrivit så mycket om Göteborg när jag var där senast, men vi tog verkligem SEMESTER. Shoppade, åt och drack gott och hade det himla underbart. Jag anamade tydligen göteborgskan för hela slanten och drev min sambo till vansinne! Haha! 
 
Nej, men jag älskar Göteborg! Vilken underbar stad med ett härligt tempo och med en härlig dialekt. Pfft!
Skulle absolut kunna se mig själv bo där en vacker dag.
Gärna nära vattnet. Gärna nära stan. Gärna i en flådig lägenhet. 
 
Ja.. Drömma är gratis! 
 
 

Dagarna går

/
 
Tycker veckorna bara flyger iväg, var finns tiden till allt?! 
Alltså, vi är redan inne i mitten av Juli månad, snart är det ju HÖST! Okej, nu är jag en hösttjej så jag älskar hösten och allt som väntar tills dess. 
Väldigt tabu att säga men: jag längtar tills sommaren är över!! 
Annars den här veckan sitter jag med hjärtsvikt, INTE jag personligen, utan pluggar det. Är helt intresserad över hur hjärtat, ja och hela kroppen egentligen fungerar. Förstå vilka fantastiska kroppar vi har! 
 
Haha, ibland blir jag lite väl entusiastisk, men det är väldigt spännande! Bra är väl det, annars har jag valt helt fel yrkesbana.. 

En sådan typ av dag

/
Det är en sån där typ av dag då inget riktigt känns.. Okej. Mycket negativ energi kommer upp och äter upp orken. Men alla har vi sådana dagar, så det är bara att "spotta i händerna och ta nya tag", som man brukar säga. 
Haha, inte speciellt hygieniskt, men ni förstår nog vad jag menar. 
 
Men det känns skönt att vara ledig nu hela helgen, så nu efter lite kvalités tid med min älskade sambo ska jag sätta mig och plugga. Behöver verkligen sätta fart! 
Återigen, en helt ny värld av saker att kunna och veta, men jag gillar't!
 
 

Ortopedi

/
Vilken vecka! 
Fick reda på att jag är godkänd i Akutsjukvård. Skönt! Blev bra svettig på en uppgift, men det löste sig fint. Sen damp det ner ett mail från skolan om min kommande praktikplats efter sommaren.
Jag kommer att spendera fyra veckor på ortopeden, mer exakt var kommer jag att få veta senare. Men det känns för himla bra! Känns verkligen som jag har skutan på rätt köl och kommer sakta men säkert framåt.
 
Dock känns det även tungt nu.. Nu under sommaren jobbar jag dag och jag jobbar nästan engång och det är jämnt! Det är svårt att få tiden att gå ihop med plugget, då jag oftast är helt slut efter jobbet. 
Men det är tufft att balansera jobb, plugg och livet. Men plugget är förhoppningsvis snart klart inom en snar framtid och är ju bara under en kort period. Sen kommer resten att lösa sig!  
 
 

Plugga, plugga och.. ja juste, Plugga!

/
Nu är det slut spurten på akutsjukvårdkursen. Prov imorgon och det är lite läskigt. Har jobbat hela helgen och power meet mitt i det också. Inte så mycket pluggandet som jag hade önskat.
Men det känns bra ändå, men vi alla känner till vad som kan hända när man väl har provet framför sig..
Jag är ett klassiskt exempel på det, allt sitter när jag pluggar men får total stopp när det är prov. Men nu hoppas jag på att det ska sitta ändå, vi gör ett försök! 
 
Som min församlingspedagog sa en gång: "Louise, Det blir inte värre än katastrof."
Och det är ju sant.. 
 

Jobb

/
Japp, idag var min första tur på jobbet som DAGpersonal! Det var ruggit när klockan ringde 5.30, men efter det gick det faktiskt himla bra! Känns ju lite ringrostit sådär i början, men det kommer. Det är lite som att börja cykla, det sitter i ryggmärgen och det kommer ju mer man jobbar. 
 
 
 
 
Annars då? Nu pluggar jag inför prov på måndag. Då är det Akutsjukvård som gäller! Det känns ju himla bra nu, men fråga mig igen på måndag och känslan är den samma då också..