Förlängt!

/
Ja, mitt kontrakt på Röntgen är förlängt! Det skulle ha gått ut den 31 Augusti 2015, men har nu blivit förlängt till 24 Januari 2016. 
Fasen så bra det känns! Har länge gått runt och haft en orolig känsla om jag kommer bli kvar eller inte, men tack och lov var det inte negativt. 
 
Att gå på ett vikariat eller som i detta fall: anställd utöver personalgruppen, är inte skit kul. Jobbet i sig är inte dåligt, men ovisheten att inte veta hur det kommer att gå, den är jobbig! Men som många gånger får jag skylla mig själv.. Jag fick fast anställning på mitt gamla jobb, men jag valde oviheten framför det för något som jag verkligen ville göra. 
Så på så vis ångrar jag mig inte en sekund, men tryggheten saknar jag..  
 
Men det spelar ingen roll för jag har fått förlängt! Så jag är sjukt glad ändå!
 
 
 
Men var detta leder, återstår det att se.

När katten är borta..

/
.. dansar råttorna! Nej, men i detta fall är det min man som är borta på jobb i hela dagen, så jag är ensam hemma! Vad sysselsätter man sig med när man har tre hundar och inte kan lämna dom? 
Jo, man går på långpromenad och storstädar lägenheten! Det har jag gjort hittills ialla fall. 
 
Grejjen med mig är att jag igentligen inte hatar att städa. Tycker det kan vara riktigt kul med musik i bakgrunden och att jag är ENSAM hemma. Hatar att städa när det är folk i lägenheten, med folk menar jag min sambo.
 
HAHA, jag vet inte varför men det är skitjobbigt att hålla på när någon annan lullar runt hemma eller ska städa tillsammans med mig och stökar ner istället eller har synpunkter på hur jag gör.
Så ajg föredrar att göra det när jag är ensam hemma och har tid på mig, då är det riktigt trevligt att hålla på och pyssla/ städa hemma. Så man får passa på när han är borta! 
 
 
Storstäd: Check! 
 

17 April 2015

/ Tankar & funderingar
Ja, då var vi här igen. Den här veckan är jag på Ultraljud på akutmottagningen. Det är helt sinnessjukt vad roligt mitt jobb är. Visst att gå upp kl: 05:45 är inte skit kul, men väl uppe och jag ser fram emot att få gå till jobbet. Visst, man har bra och dåliga dagar och så är det helt enkelt.  Visst? (Över använder inte alls ordet, visst?)
 
Men i och med att jag trivs så bra på jobbet med det jag gör, skapar det stora funderingar. En del av mig är sjukt sugen på att plugga vidare till Röntgensköterska, jag menar, riktigt sugen! 
Men tanken att börja leva på studielån och pendla till Uppsala, Örebro eller Stockholm lockar inte skit mycket just nu. Men tanken finns där och gror.. 
 
Det kanske kan vara något längre fram när livet ser lite annorlunda ut? 
 
Men just nu är jag mycket tillfreds med min roll som undersköterska och med de arbetsuppgifter jag har nu. Jag håller tummar och tår för att jag ska få bli kvar och få förlängd (helst fast) tjänst. Alla som jobbar på Röntgen (läkare/sköterskor/uskor/admin m.m.) är hur underbara som helst! Vilket gäng som jobbar där! 
 
 

Game of Thrones

/ Tv, film & bio
 
Åh, som de flesta säkert redan har märkt så började avsnitt från säsong 5 av GoT komma ut i söndags.
 
ÄNTLIGEN måste jag säga!! Som en annan idiot så har man väntat, väntat och väntat.... och väntat på att serien äntligen skulle börja. 
Behöver jag säga att säsongen började hur spännande som helst och jag längtar tills mer avsnitt kommer.

Lunchtips: Thai Cube

/ Mat & bak
Något som jag har kommit fram till sedan jag börjat jobba 100% är hur viktigt det är att planera upp sina middagar och luncher. Tankarna är ofta: vad går att göra matlådor av och frysa in? Vilka håller sig i kylen utan att smaka bläh dagen efter? 
 
 
Men så är man inte någon superkvinna (eller man!) som hela tiden ligger steget före. Jag kan säga att det tog mig lååååååååååång tid innan jag började tänka lite längre när det kommer till matväg.
För att inte äta lunch om dagarna är som bekant ett BIG NO NO! 
 
Så sent som igår stog jag där på morgonen, skulle iväg till jobbet och hade inte gjort någon mat för dagen. Då fick det bli nödlösningen och ta en frysrätt och springa till jobbet! 
Lösningen heter Thai Cube - Panang Curry och ser ut såhär: 
Måste säga att denna var hur god som helst och var perfekt som lunch! Så detta är tips från mig om man inte orkar planera upp hälsosamma/ dietriktiga jobbluncherna hela tiden.
 
Denna är också en storfavorit bland sköterskorna på jobbet. Hoho!   
 
 

Grubblaren

/ Tankar & funderingar
 
Jag är många gånger så otroligt tacksam över hur mitt liv har formats till. Jag är den jag är, mitt liv är inte perfekt men jag är så tacksam. 
När jag får dessa stunder, att fundera över dagen som varit och hur långt jag har tagit mig från där jag började, så blir jag ändå väldigt känslosam. Jag är på en arbetsplats där jag trivs så otroligt mycket på, har fantastiska kollegor och medarbetare. Men jag ska inte ljuga, vissa dagar har man gått hem med gråt i halsen och andra dagar så inser man vilket roligt jobb jag har. Det är inte alltid solsken på en arbetsplats.. 
Det är ganska häftigt att tänka på att jag hamnat på röntgen. RÖNTGEN av alla ställen man kunde hamna på inom vården. Ett mer varierande arbete får man nog ta mig tusan leta efter! Alla som jobbar där är otroligt stöttande och medkännande när man kommer dit, vilket gör mitt arbete så mycket enklare och roligare. 
 
Visst, vissa aspekter i livet önskade jag var annorlunda.. Men nu är det inte så. Jag har accepterat det och deras beslut över hur de vill ha det. Jag är ändå nöjd och tacksam över hur mitt liv är förtillfället. 
 
Imorgon är jag ledig efter att ha jobbat hela helgen, skönt! Ska passa på att ta en lååååååång dusch nu ikväll efter att ha gått ut med hundarna. 
Sen får vi se vad morgondagen har i görningen för oss! 

Glasögon

/
 
Ja, jag har nog officiellt gått in i min 25års kris. När man sitter mycket vid datorn på jobbet, så inser man ganska snart om man behöver glasögon eller ej. 
Jag har insett att jag behövde det, till och med patienterna frågar om man ser något för att man kisar så mycket.
 
Så idag hämtade jag dom och sitter med som på i skrivandets stund. Måste säga att det känns så otroligt mycket bättre, för nu kan jag äntligen se utan att anstränga ögonen för mycket. Men att ha glajjor är ju även en vane sak. Fick höra att jag skulle behöva det permanent, men jag tror att jag skjuter på det ett tag till. 
 
 
 

Fantastisk eftermiddag

/ Tankar & funderingar
 
Jag har haft världens mysigaste eftermiddag på stan med världens finaste vänner. Vi spenderade tiden med att fika och gosa med världens finaste lilla kille. Nära vänner med bebisar är verkligen hur mysigt som helst. De låter en vara en del av deras liv och deras bebisar liv, det är en fantastisk känsla. 
 
Jag längtar tills det är min tur att snosa på en egen liten bebis..
 
Det var skönt att vi fick catcha-up prata av oss och bara vara en stund. Är så himla glad över att jag har fått så fina vänner här.
Det är svårt att skaffa nya vänner, nära vänner, när man blir äldre och flyttar till en ny stad. Det jag har genomlidit och genomgått i mitt liv, har gjort att jag har svårt att lita och släppa in nya människor i mitt liv (även gamla vänner också för den delen).
Det har tagit lång tid, men jag känner att jag lyckas mer och mer släppa den biten av mig själv. Lära mig att lita på folk igen och bjuda mer på mig själv. Sluta TRO vad andra tror om mig, för fasen vad tröttsamt det är..
 

Veckan med stort V

/
Ja, nu är veckan här. Veckan då min upplärningstid är över och jag är officiellt röntgenuska. 
 
Men det känns faktiskt väldig bra. I tisdags var jag på skelettlabbet och där känner man sig ganska hemma på. Man bokar in patienten, tar emot patineten, startar undersökningen och skickar patienten. Typ. Så det är inte så farligt. 
Så i måndags jobbade jag även mitt första 14 timmars pass, vilket var galet men otroligt roligt! Det hela blir ju lättare med roliga kollegor att fördriva tiden på.
 
Igår så vaknade jag upp med VÄRLDENS värk i axeln, kunde inte lyfta armen utan att jag höll på att kräkas av smärtan. HELT galet, har aldrig i hela mitt liv varit med om dylikt.
Jag är heller inte den som viker mig i första taget för lite värk i kroppen. Biter istället ihop och kör, men den här gången fick jag lyssna på kroppen... 
 
 
Försökte få en tid hos min läkare, men han hade ingen denna vecka.. Men efter att vi pratade lite så misstänkte han att det kunde röra sig om en inflammation i axeln. Om smärtan skulle bli värre efter en vecka, så skulle jag komma in och träffa honom. Så nu är det voltaren som gäller för min del i en vecka.
Kan säga att idag att det redan känns bättre, så förhoppningsvis så är det inget mer allvarligt. Jobbar imorgon halvdag och hela helgen. Ska bli kul att få komma tillbaka igen. Inget roligt att ligga hemma..
 
Så inte världens bästa första vecka än så länge, men det ska vi ändra på! 
  
 

Angio

/
Ja, igår var min sista dag på angion. Jag har haft två otroligt roliga dagar där. Kollegorna som mestadels arbetar därinne är helt fantastiska och otroligt hjälpsamma och upplysande om vad som händer runt omkring i labbet. 
Det är galet hur mycket de kan om varje undersökning och hittar överallt (tro mig, det är huuuuur mycket saker som helst att ha reda på), men det är väl kanske menat att det ska vara så också. Hoho! 
 
Nej, men skulle man få möjligheten att få komma in dit skulle jag bli hur lycklig som helst! 
Röntgen är till mestadels ett mellanlandning för varje patient, för att sen gå vidare. Vi tar en bild och skickar vidare ungefär. Men på angion så går man in och åtgärdar problemet som patienten har, vilket är otroligt givande känsla när man sedan lämnar patienten till avdelningen sen. 
 
Men varje labb och undersökning har sin charm och jag trivs otroligt bra vart jag än är för tillfället. 
 
 
De här med selfies.. Visst, jag tar pinsamt mycket bilder på mig själv.. HEMMA! Men att ta på stan eller på jobbet.. det tar emot mycket för jag känner mig så extremt löjlig där man står och klickar en bild på sig själv.
Men självklart var jag tvungen att ta en snabb selfie innan jag gick in till operationen, därav suddig bild. Sorry!