Glädje

/
 
Den där glädjen man känner när man lämnar sin arbetsplats. Inte "ÄNTLIGEN HEEEEM!!!". Utan mer "fasen, vad det har känts bra idag". Ni vet en såndär feelgood-känsla! 
 
Det är vad jag känner på dagarna nu förtiden. Att dagen har rullat på hur bra som helst, man får mer och mer kontakt med de människor man jobbar med, att patientkontakten har varit fantastisk. Ja, jag känner verkligen att jag är lycklig och tillfreds med mitt yrkesval. 
Visst, jag är bara inne på min andra vecka, men känslan tycks inte avta, tvärtom, den växer och växer istället.
 
Dagarna på den nya arbetsplatsen går just nu försvinnande fort tycker jag och jag lär mig mer och mer. Visst, ibland får hjärnan kortslutning av all information man får, rutiner och arbetsmestoder som ska klubbas in i huvudet på en. Men det gör ingenting känner jag! Så länge jag trivs med det jag gör.
 
 
 
 

21 Januari 2015

/ Musik
Vilken vecka det är!! 
Går just nu min första vecka av tio, på upplärning. Vad kan jag säga? Jag trivs så otroligt bra och alla är fantastiskt snälla och bemötande. 
Som denna vecka så börjar man att vara på ett labb (eller tre om man ska vara petig) för att lära upp sig vad man gör där, så att säga. Sen nästa vecka kommer jag vara någon annanstans hela veckan. Nice! 
 
Men att gå från att jobba typ.. 70% (nästan enbart kväll) till att jobba 100% (nästan enbart dag).. Det känns kan jag säga! En kvällsuggla som jag är inte riktigt ställd på att gå upp tidigt varje morgon. Men jag vänjer mig, det tar bara lite längre tid. Att man har något att se fram emot varje morgon, ger en lite extra ork att masa sig upp.
 
Nu har jag en heldag imorgon och på fredag slutar jag kl: 12.30 sen är det en efterlängtad HELG! 
 
 
 
 
 
 
Nu när det är långa dagar, så är det skönt att få komma hem och varva ner till detta. LOVE! 
 

Första dagen

/
Detta var min morgon i morse.
 
Det var med förväntningsfulla steg som jag gick emot min nya arbetsplats. Hur var dagen då? Hur bra som helst! Alla som jobbar där är super goa och väldigt öppna mot en. Dagen börjar med att få lite nycklar och skåp, sen lite snack. Sedan var det dags att hämta de där jäkla kortet!
 
För att man ska kunna ta sig in någonstans i huset, måste man ha ett kort. Som för min del, får ett tillfälligt kort, tills jag får mitt personliga. Då skulle jag trava genom HELA sjukhuset för att ta mig till de aktuella expidition som hade hand om detta. Behöver jag säga att stället är enormt?  
Så, väl där knackar jag snällt på och säger att jag har ett kort att hämta ut och så frågar hon mig: Har du legitimation? 
-Öhm.. nej. Dety var bara att vända på klackarna och gå tillbaka för att hämta ett ID-kortet och springa tillbaka dit för att hämta ut det livsviktiga kortet.
 
Men efter att ha sprungit i några varv och varit en smula vilse hittade jag tillbaka till den plats jag spenderade resten av dagen: Akutröntgen
Och det måste ha varit det roligaste jag har gjort! Hämta/ ta emot patienter. Hjälpa dom under undersökningen och sedan hälpa dom vidare. Men det var bara början
Det är nästa vecka som allvaret drar igång på riktigt. Nu var det mest träffa lite kollegor och kolla in stället och det var faktiskt väldigt skönt. Nu känns det inte lika läskigt som det kunde ha gjort inför nästa vecka.
 
  
 
 
  

10 Januari 2015

/
Ja, nu är det bara sex dagar kvar tills jag börjar mitt nya arbete. I snart exakt en månad jag har väntat och väntat och nu är man snart där! 
Ska jag vara ärlig så har man ju självklart haft ångest från helvetet många gånger och undrat vad tusan har jag gett mig in på? Men samtidigt så slås känslan bort av att detta är EXAKT vad jag vill göra och det ska bli så sjukt roligt! 
Och nu känns det som att det är time att säga vad det nya arbetet är, så här är en bild på vad jag bl.a. kommer att få se:
 
Ja, detta är en röntgenbild som man har tagit med en datortomografi för av avläsa, i detta fall, hjärnan. Så den som snappade upp detta så är det på Röntgenavdelningen jag har fått jobb på! Det är så himla coolt, häftigt så att jag tror att jag smäller av! 
Att gå från LSS till Röntgen är verkligen som natt och dag, men det ska verkligen bli hur roligt som helst. 
 
 
 
 
 

Nedräkningen har börjat

/
12 dagar. Tolv dagar. 
 
Det är vad som återstår tills jag börjar mitt nya jobb. Det känns pirrigt nu när man börjar inse att det faktiskt börjar närma sig. Det är en galen men underbar känsla som slår runt i mig, att snart är jag DÄR! 
 
Annars då? Idag jobbade jag mitt första pass efter att ha varit ledig över nyår, så det kändes bra att vara tillbaka och få jobba lite.
 
Bild ifrån i somras.. Längtar till sommaren nu!