29 September

/
Ja, här är man tillbaka på jobbet och ska göra det till 7.10 imorgonbitti.

Funderar mycket på vad jag vill göra och hur jag ska ta mig dit. För mig är ingenting en dans på rosor utan jag får kämpa mig fram för att nå dit jag vill.
Jag önskar många gånger att jobb bara ska falla från en öppen himmel.
Men när jag är klar med utbildningen så kommer allt att kännas så mycket bättre. Då kan jag på allvar söka jobb som UNDERSKÖTERSKA. Men hoppas det dyker upp jobb som ska kunna passa mig inom en snar framtid.
Sista kursen!

/
Puh! Då var man färdig med provet i Palliativ vård. Kändes hur bra som helst, fick med mig allt som jag läst om, så det borde inte vara några problem. 
 
Men nu är det sista kursen som återstår! Det är räddningsmedicin som jag ska avverka och bli klar med. Sen är alla kurser klara! Bara ett arbete som ska in, SEN är jag KLAR!! 
 
___ 
Update! 

Jag blev godkänd! 

Prov imorgon!

/
Älskar mina anteckningar! Är man inte förvirrad innan, blir man det efter att ha läst mina anteckningar.. 
 
Nej, men prov imorgon då. Spännande spännande!
Palliativ vård är ju så himla roligt och intressant att läsa om! Kan sitta i timmar och bara läsa och läsa och söka på internet. Nej, men det har varit den mest intressanta kursen att läsa hittils. 
 
Önska mig lycka till! 

Emma Watsons speech about gender equality

/
 
 
Underbara, fantastiska och vackra Emma Watson! 
 
Har länge tyckt att hon är fantastisk och genom detta tal, så blir hon bara allt större i mina ögon. Att ta ställning och sätta ner foten och låna ut sin röst för att sprida budskapet vidare.
Femenism ÄR inte och SKA inte vara ett fult ord. Innebörden ska INTE vara att hata män eller att underminera som, utan det handlar om att se sig själv som jämlik med män. Man vill att vi ska alla ha samma värde i samhället och könen ska inte spela någon roll, för vi är alla jämbördiga med varandra.
 
Har ni missat hennes tal eller är ni en av de feminister som har fått det hela om bakfoten, se videon! 
 
 
Hur vacker är hon inte?! 
 
 

Fläskotletter i ugn med sambal

/ Mat & bak
 
Såg detta recept via facebook från en blogg, så jag var bara tvungen att lägga upp den här. 
 

För 8 st benfria mindre fläskkotletter

5 dl grädde
5 dl creme fraiche
Soya
Sambal


Sätt ugnen på 175 grader, men det beror på hur varm din ugn blir.
Lägg kotletterna tätt intill varandra i en mindre ugnssäker form
Blanda grädde, creme fraiche, soya (efter smak) och sambal, smaka av vad du själv tycker.
Häll såsen över kotletterna och ställ in i mitten av ugnen ca 90 min.

Koka potatis och serveras gärna pressad eller som vanlig kokt potatis.
Till det gör man en sallad man tycker om.


Sagaform - Fresh

/ Hantverk, inredning & prylar
 
 
Alltså nu har storkonsumenten i mig vaknat till liv!!
Var in och läste blondinbellas blogg och såg att hon skrivit om dessa och jag höll på att baxna på riktigt.
 
Jag vill ha dessa. Jag BEHÖVER dom! 
 
Hur fina är dom inte? Och hur gott är det inte med vatten med färsk skuren frukt eller veteranen med en enkel citron? Skulle verkligen inte tacka nej till dessa gröna godingar och ha i mitt liv! 
 

Räddningsmedicin

/
 
Hej hopp här går det undan i svängarna! 
Ja, då har jag tjuvstartat med den sista kursen som är Räddningsmedicin.
 
Egentligen brukar jag vilja vänta med att påbörja nya kurser innan jag har avslutat den påbörjade, men jag gjorde ett undantag.
Har ju varit på praktik i fyra veckor vilket har "sinkat" mig mer än vad jag trodde att det skulle göra, då jag hade hoppats på att vara klar vid det här laget. MEN! Det kan inte alltid bli som man tänkt sig, så jag kör på nu.
Ska ialla fall skriva prov på onsdag i Palliativ vård, då det är snart ett avslutat kapitel ändå.
 
Men nu när man är så nära målet, känns det plötsligt lite vemodigt att veta att man snart är klar.. Eller inte vemodigt men.. Annorlunda. Det har ju ändå varit något som jag har hållit på med intensivt i ett år nu och sen är man bara "klar". 
Men å andra sidan ska det bli himla skönt att bli av med det, då jag kan koncentera mig på det som jag avsatt lite tillfället nämligen: LIVET! Dags att leva lite och styra med det som man faktiskt vill göra! 
  

Sista dagen på praktiken

/
Som rubriken lyder så var det sista dagen på praktiken idag på ortopeden.. Det har varit 4 otroligt roliga veckor med massa roliga patienter och kollegor. 
 
Men för att vara helt ärlig nu så känns det för jäkligt!! Jag vill vara kvar där och fortsätta jobba och stöka runt med patienterna. Fixa lite höfter, stadga lite trasiga ben, trasiga armbågar och tampas med dementa patienter. Som ni förstår har jag haft det VÄLDIGT roligt! Det har varit skratt och tårar, ibland samtidigt!
 
Jag har under denna tid stött på några av jordens skönaste människor och har fått vänner för livet och minnen som kommer följa med mig i framtiden. 
 
 

14 September 2014 - Valet

/
 
Ja, nu står vi här igen och det är dags att göra ett val. 
Jag säger som så många andra: att jag är otroligt glad och tacksam för att vi har demokrati i Sverige och allas röst är likvärdig som vems röst som helst. 
Spelar ingen roll om du är medelklass-svensson, arbetarklass-jansson eller högklass-af solverhorn. Varje röst har samma betydelse vem du än är eller var du än kommer ifrån. Är inte det väldigt fantastiskt? 
 
Idag tog jag min rättighet och gick och rösta! 
 
Ikväll avgörs det. Hänger ni med i valvakan? 
 
Nu håller vi tummarna för maktskifte! 

Fredag

/
Då är vecka 3 av 4 avverkade på ortopeden. Man börjar känna sig mer varm i kläderna och man har ÄNTLIGEN börjat hitta överallt och komma in i rutinerna.
Alla som arbetar där är ju hur fantastiska som helst och super duktiga på deras arbeten och drömmen kvarstår att få vara kvar där. 
 
Under dessa tre veckor har jag fått göra: såromläggningar, satt och dragit kateter, förberedd för operation, närvarat under några operationer, varit med på rond, omhänder tagandet av avliden osv osv. Kan verkligen säga att man har fått vara med på mycket under dessa få veckor. 
Det ända som jag har kvar som jag verkligen vill göra är att ta venprover, så jag håller tummarna att det dyker upp tillfälle för det nästa vecka! 
 
 
Nej, men det är otroligt, super as tråkigt att tiden börjar närma sig sitt slut. Men jag har lärt mig så otroligt mycket som jag hoppas kunna få praktisera som profession och bli ännu bättre
 

Halva tiden

/
 
Ja, halva tiden av praktiken har gått och jag börjar känna lite små ångest. Vill inte att det ska ta slut, kommer jag hinna göra allt som jag vill göra? Hur blir det sen? 
Ja, det är lite saker som jag känner just nu. Men måste säga att det har gått så otroligt bra. Mycket att ta in och processa och omvandla till kunskap i praktiken. 
 
Alla på ortopeden är verkligen helt fantastiska, otroligt bemötande och väldigt hjälpsamma. Det är en sådan arbetsplats man vill vara på! Kort sagt, jag skulle inte kunna vara mer nöjd!