Bojkotta rosa leksaker?

VARNING FÖR ETT BITTERT INLÄGG!

 

Är de någon mer än jag som börjar bli less på allt hat mot rosa? Vilket jävla ljushuvud kom på denna onödiga debatt?

Det var någon som hade tråkigt en tisdags eftermiddag och hitta på detta skitsnack i brist på annat?

 

Folk snackar om att rosa ska ha en dålig inverkan på små flickor och att dom skulle bli "hjärntvättade" till att bli perfekta dockor när dom bli äldre.

SKIT SNACK!!

 

Jag lekte med barbies, älskade rosa (trots att folk sa att jag som rödhårig inte passade i det), dyrkade och doppad mig själv i glitter (bokstavligen!!)! Ja, listan kan fasen göras lång.

 

Men inte hade jag någon jävla tanke på att vilja se ut som denna plastdocka! För många barn är faktiskt denna docka bara en docka.

Inget som vi ville se ut i framtiden.

 

Jag pekar fingret iså fall mot de vuxna som alltid ska överanalysera allt man gör och sedan göra världens grej av det. Vad dom verkar missa är att barn har egna tankar (mer än vad man tror) och värderingar om hur dom vill forma sitt liv.

 

Allt prat om skönhetskomplex kan vi ju tacka Hollywood (och medierna) för i så fall.

Som bevisade för alla (med lite hjälp från farbror doktor och någon photoshop-kunnig) att man kunde se ut som en docka. Någonstans där imellan så anklagade man barbiedockan för att vara boven i dramat.

 

 

Är det någon mer som börjar ledsna på allt tjat om könsroller och rosa & blått?

#1 - - Annika:

Håller fullständigt med dig!

#2 - - Natalie - It's all about attitude:

sv: tack i förskott :D xD

#3 - - Your Dream Closet:

så att de stod om de där i tidningen igår.

#4 - - Madde:

Tack tjejen :) Hur är det med dig då?



Jag är trött på snacket om tjejer eller killar ska ha rosa respektive blått på sig, leka med dockor eller inte osv. Låt barnen bara få göra det de vill. Det spelar väl ingen roll om en kille leker med dockor eller vill ha rosa på sig eller att en tjej leker med bilar och har blåa kläder. Låt barnen bara få vara barn!



Kram /M

#5 - - Gabriella:

ne eller hur? :P

#6 - - Tobias:

Fan vad nice, 3 år är ju länge :D

#7 - - Karin:

hehe ja tycker det är sött:)

puss

#8 - - Emmelist:

ja men eller hur :D jag måste ha dom skorna. hahahaha

#9 - - emma härnqvist/perfektion:

orkar inte lägga så mycke energi på den där debatten, inte mer än att jag säger att jag älskar roooosa :) för det gör jag.



och tack för dina alltid så söta kommentarer.

#10 - - sarase:

jaaa... jag tror inte ens att det som är problemet..det handlar inte om prylar eller färger utan hur vi människor kategoriserar andra i olika fack.. :) ha en toppen lördag!

#11 - - Maliiin:

En aning ja. Visst får min flicka välja vad hon vill leka med men när JAG köper leksaker så vill jag ju helst köpa barbies och sånt som flickor brukar leka med, det handlar ju inte om könsroller liksom :S Det har ju blivit värsta hysterin med det där..

#12 - - Camilla:

Nej, det är inga nådiga minusgrader! Men å andra sidan har vi haft som mest -35 grader en vinter. Haha så jämför man med det är inte -22 så jätte hemskt ändå :P



Frisyren du experimenterade med, var det den med alla små virade "bullar" i håret? :) Blev ju läckert! Känner mig lite sugen på att prova faktiskt.



Puss

#13 - - Smse ^^:

Totally Agree..

#14 - - Smse ^^:

Ja helt sjukt. Könsroller kommer alltid att existera. MEN som barn.. Man kanske ville ha dockor osv som man tyckte var fint. Men jag kunde även leka väldigt mycket med mina bröders grejer.. Men vadå.. Ska man börja klandra barbiedockan.. En docka..? Ska man då också börja se ner på alla action grejer och allt som kan få en tanke till att ha påverkat det och det och det.. Jag menar.. Isåfall är ju ALLT en påverkan på det.. För jag menar.. Alla tänker ju olika, givetvis. Men barnsaker är vell att gå lite över gränsen.. Folk förvärrar bara samhället.. Nästan så att man frambringar dessa tankar som iprincip aldrig fanns..

Till top