Bloggen påverkar ditt liv

 

För att variera mig då och då så kan det hända att jag väljer att läsa expressen istället för aftonbladet.

 

Nu råkade jag läsa en artikel som faktiskt intresserar mig väldigt mycket, det handlade om bloggens inverkan på ens privat- och yrkesliv.

"Nemo Hedén, 22, blev lovad fast jobb som barnskötare på en förskola. Men när chefen fick reda på att han bloggade om sex och alkohol fick han inte jobba kvar.

- Jag har inte brutit mot någon sekretess. Det här är ju mitt privatliv, säger han."


Detta är ett tydligt exempel på vad som kan hända när man bloggar.
Jag måste väl säga att jag kan förstå hans chef efter att han har sett denna typ av blogg. Nu är det föräldrar som anförtror sina barn till dagiset.
Ser man då att en av deras anställda bloggar om sina alkohol- och sexvanor, så hade nog även jag vänt på klacken och gått därifrån.
Men bara för att han bloggar om sex och alkohol som behöver det inte betyda att han inte är professionell inom sitt yrke. Men det är så människor fungerar. Man skiljer inte mellan privat- och yrkesliv. Det du gör på din fritid kan påverka ditt yrke.


Så på denna fråga tycker jag att chefen gjorde rätt.
Jag tycker inte att det är lämpligt att skriva om sådant som förskoleanställd.


Åter igen så behöver man tänka till innan man skriver om sitt privatliv.

Jag påstår även inte att jag har tänkt till varje gång när jag skriver mina inlägg, men jag försöker vara medveten om hur jag framstår mig själv på bloggen.


För att korta ner inlägget en smula (läs:JÄTTE mycket) så avrundar jag här. Jag tror att ni förstår vad jag försöker säga.

Men till frågan:

Vad tycker ni om sånt här?


#1 - - Emelie:

Okej.. haha (:



Jag har börjat kolla tack vare min kille nu, han har också kollat i 3/4 år nånting så han är lika långt framme som du.. Såå, jag känner mig lite efter! haha, men det spelar inte så stor roll.. Jag kommer nog ikapp snart. ^_^ Det blir liksom lite svårt att slita sig när man väl kollar... ^^'

#2 - - Sisters Productions:

Äntligen en blogg som inte är som alla andras! Vi bjuder på videobloggar varje dag. Filmer vi själva gjort. Kläder/skor. Vår roliga vardag med mycket underhållning osv osv osv..



Check it out http://sistersproductions.blogg.se

#3 - - Sussi:

Det är fel att bli av med ett jobb pga sin blogg. Samtidigt så är man medveten om att alla kan läsa bloggen och bör därför tänka efter först. Sålänge han inte skrev om typ sex med barn, drickande som påverkar jobbet eller något sådant så tycker jag att dom gjorde fel.

#4 - - BlueRoseCase:

Jag är rätt kluven. Å ena sidan tycker jag att man själv borde fundera över vad man lämnar ut om sig själv på nätet. Å andra sidan borde man ha rätt att skriva vad man vill.

#5 - - Emelie - EmeliesPlace:

Jag brukar faktiskt tänka mig lite för innan jag publicerar ett inlägg :)

#6 - - Lisa:

sv: jodå, fast den har ju just börjat^^ men det blir nog en bra dag. Själv då?

#7 - - Lilliz:

Man kan inte ge någon sparken för vad den gör på sin fritid?! :o Det är som att ge någon sparken bara för den gillar handboll/fotboll/tennis et.c ?! ;s

#8 - - SARA:

Jag var på min brors julkonsert igår :) Vad gjorde du då? :) Kram

#9 - - Daniel:

Jobbar på ett sttligt ställe å bör va försiktig!

Men nåja det e mitt liv. Håller ju inte på med sprit å sexgrejer utan mera humor å mycket gay gay. Men det får en stalig instans ta!

#10 - - angelica:

:D ska du hitta på i helgen då?

kram

#11 - - Jessi Fox:

jag är rätt förbryllad över detta! dessutom rätt nojig nu när jag ligger på listan.. hahahah!

#12 - - jenny:

Ja...jag håller med dig tror jag :)

#13 - - mia:

Hej har julens bästa tävling.

Lottar ut en helt ny Sony Ericsson Satio

#14 - - Simone:

Hmm.. alltså, om han som inte fick jobbet hade bloggat om, säg barnpornografi hade jag förstååt det hela, nu vet man ju inte vad det var - men vi säger sex, "vanligt" sex vuxna människor imellan så förstår jag inte problemet. Så länge det inte påverkar jobbet och man håller bloggen utanför kan jag inte fatta att man inte får tycka och tänka som man vill om man särar på det och givetvis inte går till angrepp eller kränker. men nu talar vi ju "vanliga" saker.



Urfånigt! människor borde lära sig att skilja på jobb och privatliv annars går ju hela livet ut på att jobba! :O

#15 - - Jennie:

Jag hade lite feberfrossa efter sprutan.. Men det har typ g[tt ;ver.



Hehe, jag tr'nar 9ggr i veckan, 6 simpass och 3 gympass

#16 - - Lilliz:

SV: Jo, du har nog rätt ;)

Till top