Det är skillnad på gåvor och gåvor

I aftonbladet idag skriver man om att bloggare ska behöva skatta för sina "gåvor" som skickas ifrån olika företag.

 

Eftersom jag själv är väldigt intreserad över "bloggfenomenet" och allt som hör där till så tänkte även jag kasta mig in i diskussionen.

 

Bloggare vill inte behöva skatta för de gåvor som skickas till dom från företagen -för att det är just det- gåvor. Dessutom så är gåvoskatten mycket riktigt borttagen.

Men det är en skillnad på gåvor och gåvor.

 

När du tar emot något från ett företag, då är det en naturligtvis en gåva. Men när du börjar skriva om det i din blogg med ca 80.000 läsare varje dag som du kännar tiotusentals kronor på, då är det plötslitg inte en gåva längre utan ett arbete.

Företaget skickar inte gåvor för att var snälla, utan för att dom förväntar sig ett arbete ifrån dig. Att du ska blogga om dom.

 

Men dom skickar gåvorna utan att bloggarna bett om det?

Ja, har du en stor blogg så bör du se upp. Man kan faktiskt ringa upp företaget och sluta skicka mer och returera gåvan eller helt enkelt låta bli att skriva om det. För det är väl inte så jäkla svårt?!

 

Men om jag har en liten blogg och inte tjänar något på det?

Ja, då är situationen någon annan. För du tjänar inget på ditt bloggandet utan för det för att det är roligt (eller liknande). Men även du med en liten blogg bör se upp!

Ges gåvan som tack för att även denna privatbloggare har skrivit något hamnar gåvan i ett annat läge. Särskilt om detta har avtalats i förväg. Då är gåvan ersättning för ett utfört arbete och bloggaren ska deklarera värdet som inkomst av hobby.


Tänk på att det är inte ett paket tuggummi för 10 spänn de får.

En deal kan vara att de får ett par skor ex. Företaget säger att promotar du de här skorna så får du hämta ut varor för 60 000:- ur våra butiker när du vill. Visar du upp dojorna i TV eller pratar om vårt märke i Radio så får du givetvis mer. Så funkar det, marknadsföring, reklam. För företagen är det här billigt, för tjejerna sköna svarta pengar.

#1 - - Johanna:

Ja tvättmaskin i lgh vore perfekt.

#2 - - Cajsa:

Tack så jättemycket. :D allt bra?

#3 - - ronja:

fin blogg :)

#4 - - miiah:

sv: oj, tack så enormt mkt :) har alltid velat ha blåa ;) haha



härligt att höra :) det är bara bra med mig med!

hoppas du har en bra kväll :) eller natt kanske man ska säga nu :p haha



kram:)

#5 - - Sara:

Sv: Tackar :)



Intressant inlägg om gåvor med en verklig poäng ;) Hade faktiskt inte sett sånt här från ett sånt perspektiv förut! Har mest läst om stora bloggare som får produkter hemskickade, och det låter ju väldigt bra, men som du säger finns det ju risker(eller vad man skulle kunna kalla det)



#6 - - sara:

Klurig fråga det där :/

#7 - - Mandelström På Ärten:

Ja, får se vad det beslutas för.



Tack. =)

#8 - - ceeline@:

Svar: ja den är verkligen bra! :D

#9 - - Snart pappa.:

Godmorgon. Härligt med lördagar, eller hur?! Back on track igen.

#10 - - Annika:

Mycket bra skrivet jag håller med dig!

#11 - - Emma:

läste om det där också...

hoppas allt är bra med dig:)

#12 - - pelle:

Men man kan ju faktiskt skriva om saker och vilket märke det är, utan att länka hemsidan i fråga. Jag menar, så svårt att ju inte ungdomar att googla idag? :P Jag vet inte, jag har nog delade meningar om detta. Men mest håller jag nog med de, varför skatta för något de inte bett om?

Till top