Tyst på bloggen

/
Kom hem tidigare idag och har varit extrem däckad.. 
Men mer om min helg imorgon, höres då! 
 
 

Göteborg

/
Dagen i bilder
 
I skrivandes stund befinner jag mig i Göteborg! Passar på att njuta av ledigheten innan sommarens jobbpass påbörjas. Värt att säga är att jag kommer nu att jobba dag, hur i fåglarna det ska gå efter att ha jobbat natt i 5 månader? 
Men det kommer gå fin fint.. I Hope! 
 
Idag har vi checkat in på hotellet (som är typ det snyggaste hotellet jag någonsin varit på) och bara njutit av dagen. Nej, nu blir det att hoppa i säng, imorgon blir det hotellfrukost (resans höjdpunkt?!) 
 
 
Hörs senare! 

Mobilblogga

/
Jag är så sjukt taggad just nu. Sista timmen nu innan en veckas semester, välbehövligt!

Men först ska jag förbi min skola och SEN är det ledighet för fulla muggar!




Snabba enkla frallor

/ Mat & bak
 
Ingredienser 
18 st 
 
13 dl    Vetemjöl 
1 påse Torrjäst 
2 tsk    Salt
2 msk  Olivolja
5 dl      Vatten
 
Pensla 
0,5 dl  Mjölk 
 
Garnering 
1 dl   Vallmofrön 
 
 
Gör såhär: 
  1. Med torrjäst: blanda torrjäst, vetemjöl, salt och olja i en stor degbunke.
  2. Blanda i varmt vatten (ca 50 grader) och knåda till en fast deg.
  3. Knåda degen ca 5 minuter för hand eller i degblandare.
  4. Låt degen jäsa övertäckt i degbunken i 30 minuter. Gärna på ett varmt ställe.
  5. Sätt ugnen på 225 grader.
  6. Dela degen i tre delar.
  7. Rulla ut till tre avlånga degbitar likt baguetter.
  8. Dela varje del i lite snett i förslagsvis 6 frallor - totalt 18 frallor.
  9. Smörj en bakplåt med lite olja eller lägg på ett bakplåtspapper.
  10. Fördela frallorna på plåten. Låt gärna jäsa 10 minuter till men det är ej nödvändigt.
  11. Pensla frallorna med lite mjölk.
  12. Strö över vallmofrön.
  13. Grädda frallorna i 15 minuter i mitten av ugnen tills de fått fin färg.
  14. Ta ut frallorna och låt svalna på galler några minuter innan servering.

Söndag

/
 
Såhär ser det ut framför mig typ.. konstant!
Visst, det låter lite sorgligt ambitiöst att man, efter en midsommar, har suttit med detta hela lördagen och söndagen (okej då, satt med detta under fredagsnatten)
Men har man ett flyt, varför sluta då? Jag är en sån person som behöver ett flyt, det behöver rulla på för att jag ska kunna ta mig vidare. Speciellt när man studerar på distans, då disciplinen är lika med noll emellanåt. 
 
Idag har jag när jag inte har suttit och pluggat varit iväg en sväng till min sambos kusiner och bara tagit det lugnt. Skönt att få ett litet miljöombyte och rensa på information och socialisera sig lite grann. 
 
Hoppas ni har haft en underbar midsommarhelg

Solskensbullar

/ Mat & bak
 
Nu de senaste veckorna så jag har på natten bakat en hel del. Startskottet för min "karriär" som bagare börjar med att göra solskensbullar/Vaniljbullar. 
 
Ingredienser
24 st
 
50g       Jäst för söta degar 
100g     Smör 
3 dl       Mjölk
1/2 tsk  Salt  
1 dl       Strösocker
2 tsk     Kardemumma
9 dl       Vetemjöl (här får man höfta, degen ska ialla fall bli blank, smidig och släppa från kanterna)
 
 
Fyllning 
2 dl      Marsan/ Vaniljkräm 
 
Pensling 
1          Ägg
 
Garnering 
50 g       Smält smör 
1 1/2 dl  Ströscoker 
 
Verktyg 
Hushållsassistent 
Spritspåse 
 
Gör såhär: 

1. Smula ner jästen i en bunke. Smält matfetteti en kastrull på svag värme. Tillsätt mjölken. Låt blandningen bli fingervarm, 37 grader. Håll den ljumma degvätskan över jästen och rör om så att den löser sig.

2. Tillsätt salt, socker eller sirap och ev kardemumma. Mät mjölet genom att hälla det luftigt direkt från påsen i ett litermått. Tillsätt drygt 2/3 av mjölet. 

3. Arbeta degen kraftigt med en träsked, ca 8 min, till degen blir blank, smidig och släpper kanten. Jäs under bakduk ca 30 min till dubbel storlek.

4.  Arbeta ihop degen och ta sedan upp den på ett mjölat bakbord. Tillsätt mer mjöl om det behövs och arbeta degen smidig.

5. Dela degen i två delar. Forma varje del till en längd och dela i 12 lika stora delar. Rulla till släta bullar. Lägg bullarna på en bakpappersklädd plåt. Låt jäsa 15 min. 

6.  Häll vaniljkräm i en spritspåse. Gör en grop i mitten av varje bulle och fyll med kräm. Låt bullarna jäsa ytterligare ca 10 min. Värm ugnen till 250 grader.

7. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i 5-10 min. Låt bullarna svalna på galler under duk. Efter gräddningen penslas bullarna med smält smör eller margarin och doppas i socker.

 


Dagen efter

/
 
 Vilken dag det blev igår! 
Efter två timmars sömn så blev det snabbt att göra sig i ordning och ändra planerna. Det blev att ta med sig mat och dra till min sambos kusiner och grilla där. Hade en super trevlig dag hos dom. 
Senare på kvällen drog vi hem och jag avrundade dagen en stund på balkongen med tända ljus. Det var fantastiskt härligt att varva ner på och titta ut över gården. 
 
Men sen har vi min överambitiösa sida som satt och tänkte på plugg hela tiden. Men jag kan inte styra över det, det är så jag är byggd. Att ligga två steg framåt hela tiden, men det är ju tröttsamt att inte kunna "stänga av", som andra kan. 
Men det är väl så jag är: helhjärtat fokuserad på det jag har framför mig
 

Midsommar

/
 
Ja, nu är dagen här och förberedelserna är ju full gång.
Kött ligger i marinad, sallad förberedd och tzatzikin lika så. Nu är det bara hönsboet till hår som ska få sig en omgång och pigga till mig lite, sen är jag redo att möta dagen. 
Tårtan är dessvärre inte vår, utan den bakade jag inatt till jobbet då våra underbara brukare att fika på idag.
En riktig sommartårta! 
 
 
Önskar er en underbar midsommar! 

That's not very Classy

/
Såg att Pelles personliga hade gjort detta quiz och var ju naturligtvis tvungen att göra den själv också! 
 
Morello, jag gillar henne! En snäll tjej, en smula missförstådd och en hopplös romatiker - okej, vem försöker vi lura, hon är CRAZY och inbildningssjuk!
Men jag måste erkänna att beskrivningen passar in. Väldigt mycket! I jobbiga situationer har jag en tendens att hålla en vääääldigt låg profil, till varje pris! Haha
 
 
Har tre avsnitt kvar, sen är säsong två avverkad!
So far, so awesome!! 

Inför midsommar!

/
En bild från förra årets midsommar på Djäkneberget
 
Det är helt galet vad tiden viner iväg. Imorgon är det midsommarafton, T och jag har väl inga direkta planer på vad vi ska göra. 
Spikat är att grilla och äta hemma tillsammans med hans familj ialla fall. Jag sticker iväg ikväll och ska jobba natt, så jag kommer ju att komma hem på morgonen. Har en känsla av att det kommer bli en låååååång dag imorgon. Men vad gör det? 
Hoppas på att det blir bra väder, trots att metrologen hävdar det motsatta. Men hoppet ska ju vara det sista om överger en säger dom, så vi håller oss till det. 
 
En annan rolig sak som jag fick reda på är att jag har fått reda på när och var jag ska göra min praktik.
Det kommer bli jätte spännande!  
 
 

Funderingar

/ Tankar & funderingar
 
De senaste veckorna har jag varit Plugg-LG.
Jag vet, låter som en c-kändis från ett program ingen minns längre..
 
 
Jag sitter med näsan i böckerna och försöker förstå vad allt betyder och hur man går tillväga med de olika momenten, det är en utmaning! 
Men jag tar mig sakta med säkert framåt. 
 
Jag har länge funderat på vad det är jag ska göra efter jag är klar med utbildningen. Ska jag söka jobb som uska? Till sjukhuset i så fall? Eller en vårdcentral? Eller ska jag fortsätta plugga och få en spetskompetens? Eller satsa på sjuksköterska? 
 
Nä, jag tror nog att jag ska jobba som undersköterska någonstans och faktiskt njuta av livet. Dessutom få lite mer erfarenhet inom vården och bli trygg i min yrkesroll.
 
 
Vem vet?
Jag kanske börjar plugga senare i livet till sjuksköterska? 

Stress!

/
Ja, det är nog det som jag har haft i två veckor. 
Påbörjade Akutsjukvård och det är såå jäkla roligt. Jag lär mig mer och mer, så jag insåg att jag inte vet alls hur vårdpersonalen arbetar på sjukhuset. Man tror sig veta en massa, men man blir nedplockad ganska snart. Haha! 
 
 
 
Nej, men det är verkligen hur roligt som helst. Men det är väääääldigt mycket att läsa och nu har man inget "gratis" från mitt jobb, så nu står man helt på egna ben och lära sig en massa nytt! Men lämnade in mina första två uppgifter igår och idag, så håller tummarna att det går vägen. 
 

Kvällspromenix

/
 
Sista turen för dagen med mina små ögonstenar! 
Vilket underbart kvälls väder vi har ikväll, helt okej för en lite längre promenad med hundarna. Men nu ska jag återgå till plugget. Har sackat efter lite, men nu ska jag sätta i en högre växel så jag kommer framåt! 
 

7 Juni

/
Nationaldagen kom och gick. 
Jag gick av mitt jobbpass på fredagmorgonen, så jag låg deckad med en muskelinflammation i vaden större delen av förmiddagen. 
 
Men väl uppe, så grillade vi en massa gott som: Fläskfilé, paprika och majskolv. Till det så hade vi potatissallad med tsatziki och tomatsallad. GRYMT GOTT! 
Så pass gott att jag totalt glömde att föreviga vårat mästerverk. Senare åkte vi ut till Västerås hamn och spanade in strandbygget, blir fantastiskt fint! 
 
 
Utsikten från bryggan

Planeringsdag som inte blev som planerat!

/
 
Nu tog jag naturligtvis INTE bild på mitt härliga jobbgäng, men en liten bild på efter snurran på planeringsdagen. Efter en givande dag vid Hammarby, drog vi vidare till Sjökrogen.
Vi drack och åt väldigt gott och jag är HELT slut efter dagens bravader. Har haft en fantastisk dag med mycket att lära in och mycket att se fram emot i framtiden.  

Akutsjukvård

/
 
Äntligen har min bok i Akutsjukvård kommit! 
Där jag köper mina böcker ifrån, är 8 av 10 gånger as bra. Men när de av de få gångerna ställer till det, så ställer dom till det ordentligt. Men som sagt, oftast går det snabbt och smidigt att få böckerna, så jag ska väl inte klaga.. allt för mycket. Hoho! 
 
Men nu är boken här och nu mina vänner, börjar det bli riktigt roligt!