Blogga om vården

 
Jag har länge varit skeptisk till att blogga sen jag började jobba inom vården. 
Inte det att jag inte vill blogga om det, för det vill jag. Jag vill att folk ska få upp ögonen om vården, vilket fantastisk yrke det är att arbeta inom. 
Men på grund av min skeptis, så slutade jag nästan blogga helt. Mycket handlade om ovisheten om hur mycket man kunde skriva utan att man "avslöja" för mycket. Men efter mina snart tre år på arbetsplatsen, känner jag mig säker på vad jag kan/ och inte kan skriva om. 
 
Men räddslan finns ändå kvar där någonstans, räddslan för att skjuta sig sig i foten så att jobbmöjligheterna minskas. För att företagen, kommunen eller landstinget skulle vara osäkra för att anställa en, för vad man skulle "skriva på bloggen". 
Men så är det nog inom alla yrkeskategorier.
Men det känns som att vi inom vården är i ett mer utsatt läge. Just för att allt inte är rosa moln med rosa enhöringar med glittriga manar och svansar. Vi får jobba hårt och under pressade förhållanden med delade turer, långa dagar osv.
 
Men med fantastiska kollegor gör det att man fixar det, tillsammans. Står vi enade som ett arbetslag ska göra, kan vi fixa allt. Står vi enade kan vi även påverka hur vi ska arbeta och ha en sägan om hur arbetet ska struktureras. 
 
 
Har ni någon gång kännt er kluvna över att blogga p.g.a. erat arbete? 
 
#1 - - FrökenTV, bloggen om tv och film:

jaa.. jag har valt att inte göra det men kanske nämna det lite någongång bara

Svar: Ja, men visst är det svårt? Vart jobbar du någonstans? :)
lowice.blogg.se

#2 - - carro - änglamamma och mamma:

Jag känner precis samma sak! Vill inte blogga om det skulle förstöra men samtidigt så vill man ju det. För det finns så mycket förutfattade meningar om vilket dåligt jobb det är. Och ja, det är pressat, stressigt, konstiga tider och dåligt betalt. MEN som du skriver så gör kollegorna det värt det, och ofta kunderna/brukarna har en bra dag så kan man faktiskt känna att det är riktigt roligt. Och jobbar man några år borde det ju betyda att man gillar det :)

Vore skönt att försöka kunna blogga om hur BRA det är och inte bara om allt det dåliga som syns i media

Svar: Men eller hur?! Skulle verkligen vilja berätta hur mycket bra och roliga saker vi gör också. Men då finns det risker att man "säger för mycket".
Man skulle verkligen vilja kunna motstrida lite mot det som sägs i media, då de gärna drar alla över en kam och säger att alla inom vården är kassa..

Som du säger, skriva mer om hur BRA det är inom vården! Allt är inte perfekt, men man får ändå ut så himla mycket MER av det positiva än negativa.
lowice.blogg.se

Till top