Gran Torino

Dags att tipsa om en mycket, mycket bra film. Söndagar är ju upplagd för att titta på tv eller film.

Gran Torino! Var ska jag börja med denna fantastiska film?! En Clint Eastwood-film när den är som allra bäst. Har ni inte sett denna, då föreslår jag att ni gör det.. NU!


Filmen handlar om den tjurskalliga Walt Kowalski, en Koreakriget veteran full av fördomar som just har förlorat sin älskade hustru Dorothy. Han är en av de sista vita amerikanerna i hans grannskap och har inte så god relation med  varken hans söner och deras familjer.


När hans unga granne Thao pressas av sin kusin att gå med in i sitt gäng är han tilldelad stjäla Gran Torino från  Walt, som en del av hans inledande i gänget. Han blir dock påkommen av den gamle mannen och Thaos tradition enliga familj skäms över Thao och hans handling.

Senare räddar Walt Thao och hans syster Sue från gänget och hela grannskapet är tacksam för hans snabba agerande. Samma dag som hans födelsedag, är Walt inbjuden av Sue att närvara på hennes familjeåterförening och han börjar en relation med sina grannar och hjälper Thao för att få ett jobb.

En kväll  beskjuter gänget Thaos hus och misshandlar hans syster Sue. För Walt är det dags att agera, men inte på ett sätt som du förväntar dig.

 

När jag först hörde talas om filmen, trodde jag inte att filmen skulle vara mycket till att hänga i granen. Men ack så fel jag hade. Den här är verkligen en av de bästa och finaste filmer jag någonsin sett!

 

5/5 helt klart!

 

 

Har du inte sett den.. se den.. NU!

#1 - - ♫♪ Sandra T:

den filmen skulle man kanske se (:

#2 - - SARA:

Ja den är bra den!! :)

Till top