Rätt eller fel?

 

Just denna video önskade jag att den fanns när jag gick första året på gymnasiet.

Samhällskunskap, dödsstraff. Ja, det låg något självklart över just ämnet "dödsstraff", ett ämne som skulle tas upp i diskussion.

 

Jag är personligen emot dödsstraff, det var jag ensam om i min klass. Eller ja, jag var väl den som vågade stå för just det.

 

Fick ständigt höra: men om någon nära dig mördades, önskar inte du livet ur den personen som mördade då? Visst fan gör jag det, men är det rätt? Nej, någonstans inom mig säger att det är fel. Hur många människor har fått sätta livet till, trots att dom varit oskyldiga?

 

Att sätta dom i fänglset skulle bara kosta samhället en massa pengar. Ja, människoliv hade inte mycket värde i våra diskussioner, mödare eller inte. Hur som haver så önskade jag att detta hade uppmärksammat när jag gick i skolan. Då kunde jag trycka upp denna nyhet i deras ansikten och låta dom förklara detta. Aja, nog om det.

 


 

 

Att männisor mördas, det händer varje dag. Oftast dödas någon av döden. Allt är en enda ond cirkel. Hur ska vi hindra människor från att mörda? Är inte det att sluta mörda själva?

 

Nu menar inte jag att jag har mördat någon personligen men, avrättningar är samhället, samhället är jag.

#1 - - Anonym:

bra o läsa ditt inläggggg idag;)

mkt bra!

#2 - - emilia:

HAR FRÅGE STUND PÅ MIN BLOGG :D

FRÅGA PÅ !

#3 - - s:

hej, nu är jag tillbaka igen! allt bra med dej idag? kram

#4 - - michelle:

Det var bra av dig att våga stå för vad du tyckte! :)

Det gjorde jag också häromdagen, alla var emot mig nästa, lite jobbigt men jag stod för mig åsikt och det är bra. Tummen upp för oss :)

#5 - - Emmy:

Bra sagt!

Kram

#6 - - Leia:

Ja, allt är bra och själv då?? :D

#7 - - Anonym:

alltså, om man avrättar en person som tagit någons liv och kallar dom mördare, ja vad är inte personen då som dömer den till döden och ger injektionen, startar gasen/elen?

#8 - - I S A B E L L A:

SVAR: hahah kom du hem 8? :P trött...



Den har vart bra! Skola..:P kram

#9 - - Krystal:

taack!



alltså själv diciplin säger jag bara xD nej men man måste verkligen plugga när man ska osv...men annars är det rätt kul. Man blir lite lat men...haha!

#10 - - Amelie:

Det är lite olika beroende på situationen..

#11 - - Daniela:

Sry att jag svarar så segt.. men första dagarna på jobbet har varit stressade. Jobbar som servitris på restaurang =) haft en bra dag, allt bra? Puss

#12 - - matilda:

sv. ja det är det ju iof och staten måste ju ligga ute med en massa pengar när inte barnen kan betala. Det finns fr och nackdelar som med allt annat :)



haha åh ja det var toppengott!

#13 - - ida:

skönt att höra :) helt okej,

#14 - - ROSIE:

Faktum är att det kostar mer pengar att avrätta en människa än att hålla honom instängd under livstid! Sedan så är det ju lite dubbelmoral att samhället visar att man inte får mörda genom att mörda. Det är som att sno saker från en snattare. Det är ju inte heller rätt :)



Hörru, du verkar vara en ganska populär blogg, varför inte satsa på ett eget domän? Du vet en egen webadress?

Du skulle ju kunna heta lowice.se :) här har du länken om du är intresserad http://www.gratisdoman.se/Register.asp?r=241

#15 - - lina:

hur menar du med attitydsproblem? :)

#16 - - emelie:

Svar: det e bra med mej :)



Vad gör du just nu? :P



kram<33

#17 - - lina:

jaha joo jag har märkt att tog typ har lite konstig personlighet, låter så negativ och tråkig hela tiden. Helt enkelt konstig!

#18 - - Veronika:

MEn usc va hemskt om man är oskyldigt dömd på köpet!

Till top