Kanelbullar!
Ligger det och jäser.
In i ugnen. Hade inget pärlsocker eller ägg, vilken miss!
Klara!
Väääldigt goda om du frågar mig.
Receptet
Deg
25 g Jäst
75 g Margarin
2 ½ dl Mjölk
½ Strösocker
1 krm salt
1 tsk malen kardemumma
7 dl vetemjöl
Fyllning
50 g Margarin
½ dl Strösocker
1 tsk Kanel
Du behöver ett ägg till penslingen & pärlsocker till garneringen
Gör såhär:
Smula ner jästen i en degbunke.
Smält matfettet och tillsätt mjölken och låt det bli fingervarmt, 37 grader.
Rör ut jästen i lite av degvätskan och tillsätt sedan resten. Tillsätt salt, socker och kardemumma och rör om.
Använd gärna elvisp med degkrokar eller hushållsmaskin för att arbeta in allt vetemjöl i degen. Degen ska bli mjuk och smidig. Låt jäsa 30 minuter övertäckt.
Gör fyllningen. Rör ihop matfett, socker och kanel.
Kavla ut degen till en rektangulär platta, ca 20 x 50 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop. Skär ca 1 ½ cm tjocka skivor och lägg dem i bullformar med snittytan uppåt. Låt jäsa ca 30 minuter.
Vispa upp ägget med vanlig visp och pensla försiktigt på bullarna (inte trycka hårt). Strö över pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 8-10 minuter eller i varmluftsugn 200 grader i 10-12 minuter.