Snabba enkla frallor

 
Ingredienser 
18 st 
 
13 dl    Vetemjöl 
1 påse Torrjäst 
2 tsk    Salt
2 msk  Olivolja
5 dl      Vatten
 
Pensla 
0,5 dl  Mjölk 
 
Garnering 
1 dl   Vallmofrön 
 
 
Gör såhär: 
  1. Med torrjäst: blanda torrjäst, vetemjöl, salt och olja i en stor degbunke.
  2. Blanda i varmt vatten (ca 50 grader) och knåda till en fast deg.
  3. Knåda degen ca 5 minuter för hand eller i degblandare.
  4. Låt degen jäsa övertäckt i degbunken i 30 minuter. Gärna på ett varmt ställe.
  5. Sätt ugnen på 225 grader.
  6. Dela degen i tre delar.
  7. Rulla ut till tre avlånga degbitar likt baguetter.
  8. Dela varje del i lite snett i förslagsvis 6 frallor - totalt 18 frallor.
  9. Smörj en bakplåt med lite olja eller lägg på ett bakplåtspapper.
  10. Fördela frallorna på plåten. Låt gärna jäsa 10 minuter till men det är ej nödvändigt.
  11. Pensla frallorna med lite mjölk.
  12. Strö över vallmofrön.
  13. Grädda frallorna i 15 minuter i mitten av ugnen tills de fått fin färg.
  14. Ta ut frallorna och låt svalna på galler några minuter innan servering.
Till top