Snabba enkla frallor
Ingredienser
18 st
13 dl Vetemjöl
1 påse Torrjäst
2 tsk Salt
2 msk Olivolja
5 dl Vatten
Pensla
0,5 dl Mjölk
Garnering
1 dl Vallmofrön
Gör såhär:
- Med torrjäst: blanda torrjäst, vetemjöl, salt och olja i en stor degbunke.
- Blanda i varmt vatten (ca 50 grader) och knåda till en fast deg.
- Knåda degen ca 5 minuter för hand eller i degblandare.
- Låt degen jäsa övertäckt i degbunken i 30 minuter. Gärna på ett varmt ställe.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Dela degen i tre delar.
- Rulla ut till tre avlånga degbitar likt baguetter.
- Dela varje del i lite snett i förslagsvis 6 frallor - totalt 18 frallor.
- Smörj en bakplåt med lite olja eller lägg på ett bakplåtspapper.
- Fördela frallorna på plåten. Låt gärna jäsa 10 minuter till men det är ej nödvändigt.
- Pensla frallorna med lite mjölk.
- Strö över vallmofrön.
- Grädda frallorna i 15 minuter i mitten av ugnen tills de fått fin färg.
- Ta ut frallorna och låt svalna på galler några minuter innan servering.