Middags tips!
Fredags myyyyyyyyyyyyyys!
Äntligen är fredag! Som bekant så älskar jag jag fredagar. Har länge velat testa att göra något mer spännande maträtt såhär på veckoslutet och tänkte kanske ge mig på denna nu i helgen? Vad tror ni?
Skulle en medelmåtta som jag klara av att göra detta? Eller har åsk vädret här i västerås gjort mig lite väl självsäker?
Hur som haver, tänkte göra detta hemma nämligen: Bacon lindad fläskfilé med klyftpotatis.
Du behöver: (till ca 2-4 portioner)
1 fläskfiléer
1 pkt bacon
½ pkt Creme bonjour vitöksost
+ Några potatis
Gör såhär:
Putsa filéerna noga och skär en skåra längs hela filén. Fyll dem med vitlöksost, salta & peppra och rulla sedan bacon runt hela filéerna. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
Tvätta potatisen och skär i klyftor. Lägg runt filéerna och strö över flingsalt och ringla lite olja över. Ställ in i ugnen 225 C ca 25 min. (Gör ett snitt i den tjockaste filén och kontrollera att de är färdiga).
Skär upp de färdiga filéerna i skivor och servera genast med klyftpotatis, sås och goda grönsaker som tillbehör.
Låter ju supergott och ganska enkelt? Allt reder sig själv medan man kan koncentera sig på att göra sås eller fixa salladen.