Bananflugan

Nu var det ett bra tag sen man skrev här på bloggen, ändrig står högt upp på listan!

Fy vad det kryper i kroppen av att se de små äcklena.. Uhh..

 

 

Hur som haver! Vi alla har haft, någon gång i livet, haft besök av bananflugan, fruktflugan, tomatflugan - kärt barn har många namn. Fast denna är inte så kärt, utan fruktansvärt - djävulkst irriterande!

 

Vi "lyckades" få in våra för att jag bestämt skulle ha nektariner. Mmm, klanten Louise (närmare bestämt: jag) tänkte naturligtvis inte på att slänga soporna på en gång efter att ga avverkat tre stycken. På över en natt så har vi en invasion i köket av okänd ras (närmare bestämt: bananflugan -orna)

 

Genast slog jag och T ihop våra kloka huvuden och kom med förslag:

 

Köttatande växt - Visst, de käkar små insekter, men tempot är bedövande lågt. Och när köket surrar av hundratals små irriterande as, då krävs förmodligen hundra köttätande växter för att några av kräken ska hållas i shack aka dö.

Damsugaren - Nja, det är väl roligt i början att skena genom lägenheten med en damsugare. Men med två hundar, Kiwi: behandlar damsugaren som högklassad fiende,  valpen: fruktansvärt rädd för den "röda besten" så försvann även det förslaget.

 

Vinnande bidraget

Drunkningsfälla - Någorlunda effektivt och allt vi behöver är att rabbla "tålamod tålamod tålamod" som ett mantra i huvudet. Och be en bön eller två att krypen försvinner snabbt!

 

Fortsättning följer om hur det gick..

 

Har ni några bra tips om att bli av med kräkena??

#1 - - Trees:

Haha gillar dammsuge-taktiken!

Jag hade en geting i mitt rum en natt förra sommaren, och där stod jag med röret upp i luften... i en halvtimma!;)



men att låta dem drunkna i saft är en bra grej!

#2 - - Elin:

Vi brukar alltid låta ett glas med vitvinsvinäger stå vid fruktskålarna (eller var de nu gillar att hänga) brukar funka ;)

Till top