Hemmafru tipsar!
Recept på ett 800g färs (ca. 4 portioner):
800g blandfärs
1 gul lök
1,5 dl mjölk
1 dl ströbröd
1 tsk salt
vitpeppar
smör att steka i
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ströbröd och mjölk/grädde. Låt svälla ca. 10 min.
Riv 1 gul lök fint. Blanda ihop alla ingredienserna till smeten. Tag några varv med pepparkvarnen.
Forma pannbiffarna till stora köttbullar och platta ut.
Smält lite smör i en stekpanna.
Stek pannbiffarna 2-3 min. på varje sida tills de fått fin färg. Lägg över i eldfast form och efterstek i ugn i ca. 10 min.
Stekt lök:
Samtidigt som du steker pannbiffarna steker du även löken.
2 gula lökar
1 msk smör
Ev. 1 tsk socker
Skala och skiva löken. Smält smöret i en stekpanna och och bryn löken först på medelvärme och sedan på svag värme tills den är brun och mjuk. Eventuellt kan du strö över lite socker mot slutet som får karamelisera.
Detta var vad jag gjorde till middag idag! Hur ambisiös är man inte och ställer sig och gör egna biffar med stekt lök och potatis? Helt klart värt besväret.