När är det rätt?

Nu på den senare tiden har allt fler och fler bekanta & vänner till mig fått barn eller är gravida. 
Jag tycker att det är fantastiskt roligt att se människor ta det här steget.

Det har börjat bli allt mer vanligt med unga föräldrar idag. Men jag vet även att fördomarna mot dom är väldigt stora. Men om vi säger såhär, när är det rätt att skaffa barn? Vilken ålder "tillåter" samhället?
Att säga en ålder tycker jag personligen bara är riktigt löjligt. Hur kan någon annan döma någon att vara en opassande förälder eller inte för en viss ålder?
Här om dagen såg jag en 35-årig kvinna med unga barn med sig. När dom satt i parken och barnen lekte så satt hon och drack öl och den ena fickan fick slänga mammans ölburkar i en papperskorg.
En annan dag såg jag en ung mamma som satt och lekte med sin dotter och såg riktigt lycklig ut.

Lite omvändt(?) är det ju. Jag vet många unga tjejer som fick barn när dom var 17 år och dom har klarat sig riktigt, riktigt bra och är lyckliga.
Dom sitter inte hemma och lever på en massa bidrag, dom pluggar det som dom har missat och andra av dom jobbar. Dom är som vilken "vuxen" som helst. Visst, det är inte alltid lätt, men dom kämpar lika mycket som vilken 30-årig mamma som helst.

När är det okej att skaffa barn utan att få samhällets dömande blickar? Jag tycker att man ska vara klar med skolan, gärna ha jobbat en del, gjort saker som du vill göra som ung. Du ska vara införstod över vad för ansvar du tar på dig genom att ta in denna människa till världen. Jag själv har en gräns att vid 20 år, är det för mig, tänkbart att skaffa barn. Låt mig då säga att detta är mina personliga tankar över detta.

Skriv till mig över vad ni tycker. 
Vad har ni för åsikter om unga föräldrar, finns det en viss ålder eller vad? 
Berätta!
 
#1 - - Anonym:

Den har varit sådär faktiskt :/ Hur har din varit? :)

#2 - - Annika:

Runt tjugo håller jag nog också med om, fast det är stor skillnad på personer oavsett vilken ålder de har. En 40 åring kan vara helt olämplig som mamma medan en 15 åring kan vara helt perfekt. Men till och med min ålder (22) kändes väldigt ung för barn, det var lite såna vibbar man fick från folk faktiskt. Sen att man behöver ha pluggat klart och ha jobb är väl mest bara smidigt, det går ändå fast man inte har det, väldigt bra också. Man behöver inte heller "leva livet" innan bara för att skaffa barn, de är ju ett sätt att leva livet också! Man FÅR också fortfarande leva sitt egna liv och göra saker man önskar efter att man fått barn!



sv: min helg har varit bra men jag har varit bortrest och haft lite hemlängtan! =)

#3 - - SARA:

Min kompis fick barn när hon var 18 och det har gått jättebra för henne :)

#4 - - Mona:

Jag tycker också att man helst ska vara färdig i skolan först! men det är individuellt. Som du säger kan en 17-årig mamma vara oerhört duktigare än en 30-årig. Det handlar om mogenhet och vilja.

#5 - - Maria:

Tänkvärt och bra inlägg! Själv känner jag också flera som fått barn när de varit väldigt unga, men det har ändå gått väldigt bra för dem att ta hand om barnet och sitt eget liv.

20 år håller jag ändå med dig om att är en bra ålder efter vilken man kan börja fundera på att skaffa barn om man så vill. Då har man ju kommit en bit in i vuxenlivet och förstår antagligen vilket stort ansvar det innebär att ha barn.



Svar: Tack så mycket! :)

#6 - - Emelie:

Riktigt bra inlägg! Jag tycker att man ska ha gått ut skolan, annars kan det blir svårt att få ett jobb sen. Men sen tycker jag det inte finns någon "gräns". Alla är redo för det vid olika tidpunkt :)

#7 - - amanda:

håller helt med, jag själv vill ha bran relativt ung, är nu 21 men jag tycker att man ska ha gått ut gymnasiet, bara nått jag tycker man ska ha klarat av vet flera som inte klarat de och väntar barn nummer 2... men sen är allt relativt jag ser det så här, hellre lite för ung än lite för gammal.

Till top