Drömtårta
Jag har kastat mjölpåsen över huvudet & bakat igen. Denna gång blev det, Drömtårta! Gotti!
Tyvärr har jag inte bild på den, batteriet dog ju lagom tills jag skulle plåta den avlånga saken, så det får bli en annan gång.
Hur som helst så tänkte jag lägga upp receptet som jag använde mig av idag.
Du berhöver:
3 ägg
1½ dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 msk kako
3/4 dl potatispulver
Fyllning:
150 g margarin
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocler
1 äggula
Gör såhär:
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Tillsätt bakpulver. Tillsätt kakao, sikta den om du vill slippa klumpar. (Att sikta innebär att man häller den i en sil som man skakar kakaon igenom.)
Tillsätt sist potatismjöl och vispa till en jämn smet.
Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper, ca 30 x 40 cm.
Grädda mitt i ugnen i 250 grader i 5 minuter. Om du har varmluftsfunktion i din ugn grädda den då i mitten i 200 grader i 8 minuter inställd på varmluft. Jag tycker att det är lättare att få bra resultat i varmluftsugn. Om du använder vanlig ugn så observera att du verkligen måste vara med och "vakta" rulltårtan sista minuten så att den inte blir bränd.
Stjälp direkt upp rulltårtan på sockrat papper. Dra bort bakplåtspappret som kakan gräddats på. Låt rulltårtan svalna.
Gör fyllningen. Låt matfettet bli rumsvarmt. Rör matfett och florsocker till en jämn smet, gärna med elvisp. Tillsätt vaniljsocker och till sist äggulan. Bred fyllningen på kakan och rulla ihop. Lägg rulltårtan kallt i kylskåp minst 20 minuter innan du skär den.
Förvara rulltårtan i kylskåp.