Vaccination

 

Jag läste något ganska intressant på aftonbladet.se idag.

Tydligen så står läkemedelföretaget Glaxo Smithkline (GSK) helt ansvarsfria om något skulle gå snett med vaccinet. Staten kommer att ta ansvar ekonomiskt om någon svensk skulle stämma GSK för skadestånd eller liknande.

 

Varför undrar jag?

Varför vill inte GSK ta fullt ansvar för de vaccin som dom har skickat ut och vaccinerat mer än 5 miljoner svenskar med?

Tycker det låter som att dom inte är 100% nöjda med vaccinet. Hade dom varit så pass säkra att vaccinet inte skulle ge snabba eller långsiktiga problem, så hade dom väl inte behövt staten bakom sig för att backa upp dom för eventuella stämningsansökningar?

 

Nej, det känns som aftonbladet inte har haft rent mjöl i påsen. Ena stunden skrämmer dom vettet ur folk och så gott som uppmanar folk att ta vaccinet och så kommer dom med artiklar som denna, luktar det inte skumt så vet jag inte vad.

Men vi alla vet att aftonbladet är inte jordens med objektivaste kvällstiding och att man ska ta allt dom skriver med en nypa (läs:en hel näve) salt.

 

Jag personligen är emot vaccinet.

Jag tyckte att det kom ut för tidigt och känns väldigt otestat. Men det är något som JAG tycker. Dömmer ingen som inte tar eller tar vaccinet. Man ska använda sig utav sitt sunda förnuft och sina instinkter.


Vad säger dina instinkter?

#1 - - pelle:

men så där är det nog vanligt att företag gör. jag tror det handlar om att de garderar sig, snarare än att de är missnöjda. lite som... till exempel simhallar gör om något blir stulet. de har sina skåp, men tar inte ansvar för om något skåp skulle bli uppbrutet.



bra liknelse va? ;D

#2 - - stefan:

Jag läste i metro på väg hem från stockholm tidigare idag att staten kommer att "gå miste om" en halv miljard på grund att att de köpt in förmycket vaccin och att det inte va lika många som vaccinerat sig än vad som var beräknat. och från början var det planerat att varje individ skulle ta två sprutor. Men nu såhär i efterhand behövs (vad jag förstått) typ vara en halv spruta eller en hel. Är tyvärr inte jätteinsatt i frågan.



Tar man kontakt med de chefer inför nobel och provjobbar ska det väl gå bra?

#3 - - BlueRoseCase:

Blir det nåt Luciatåg live för din del?

#4 - - Frida:

Jag har vaccinerat mig och mår hittills bra, mådde lite dåligt efter jag tagit den. Nu får vi bara hoppas att det hjälper :)

#5 - - BlueRoseCase:

Mina planer är desamma som de senaste helgerna: film på dvd och snask. Själv då? :)

#6 - - Blondinenfrida:

Gillar din blogg! Allt bra?

#7 - - vesna.blogg.se:

usch va sjukt.. jag är oxå emot de.. känns som att dom kom lite "för snabbt" med vaccinet. .lixom hur vet dom att de här ska hjälpa dig att inte få svinisen.. tt de kommer va bra i framtiden etc

#8 - - ANGELICA:

tack!



Jadu, från början ville jag inte ta det men nu vet jag inte riktigt, själva svininfluensan vill jag ju inte uppleva men biverkningarna av denna verkar ju hemska de med...

#9 - - Emma:

läste också det där...

hoppas att du har en bra fredagkväll!:)

#10 - - tanja:

vilken fin blogg kolla gärna in på www.lifeofbaran.blogg.se

#11 - - SARA:

Jag tänker nog inte ta vaccinet, jag chansar på att jag inte får baconsjukan ;) Kram

#12 - - - Alexandra!:

sv: Åh, nice! Finns dem fortfarande att köpa på IKEA? Vill du visa dem? :D

#13 - - Viktoria ♥:

sV: yes, jag är fortfarande på jakt men påå god väg att bestämma mig för allas hjälp! :)

#14 - - Ligon ♥ - ஜKawaiiஜ:

så roligt :D måste se den! ;) läs gärna mitt senaste inlägg nu är jag aktiv igen! :) ps. förlåt för sent svar, det står varför i senaste inlägget <3 händer idag?

kram

#15 - - alvina:

ska vara med några kompisar :) själv då? :)

#16 - - vesna.blogg.se:

ja precis :)

#17 - - KONSTÅKNINGSBLOGGEN:

jag tänker då inte vaccinera mig..jag dör hellre av svinflunsa än av vaccin

#18 - - Emelie:

Jag tog inget vaccin. Jag tror inte på det. Vi har varit för dåligt informerade och folk har förmodligen vaccinerats på grund av rädsla. Jag tror inte på att skrämma folk. Jag tror att kroppen klarar svininfluensan, om man ger den tid.

Till top