In med det nya och ut med det gamla!

Om du inte städade ur din necessär förra året är det hög tid att göra det nu.
Gamla produkter kan vara riktiga bakteriefällor och orsaka oren hy och hudirritationer.


5 steg till en renare necessär och ett renare ansikte


1. Tvätta necessären
Har du en tvättbar necessär, släng in den i tvättmaskinen. Om den är väldigt smutsig och inte går att tvätta i tvättmaskinen, tvätta den för hand eller köp en ny. Det spelar ingen roll hur mycket du rensar i necessären om själva necessären är smutsig.


2. Släng allt du inte använder
Har du produkter i necessären som du inte använt på 4 månader - släng! Produkten tar bara plats och du slipper riskera att gamla makeupprodukter hamnar på hyn.
 
3. Släng gamla makeupsvampar och applikatorer
Släng alla svampar och applikatorer som har legat löst i necessären och skräpat. Införskaffa penselfodral där du kan förvara alla dina olika applikatorer.
 
4. Separera dags- & kvällsmakeup
Ha två necessärer, en speciellt för dagsmakeup och en för kvällsmakeup. Ett tips är att ha en necessär på skolan/jobbet och en hemma så slipper du släpa fram och tillbaka.
 
5. Rengör!
Tvätta rougeborstar och penslar med tvål och vatten minst en gång i veckan. Om borstarna är i äkta hår kan du skölja dem i balsam för att bevara mjukheten.
 
Kom ihåg!
Stäng/skruva åt locket på foundations, eyeliners, mascaror osv. Produkterna samlar lätt på sig bakterier. Locket förlänger livslängden på din makeup!

#1 - - Katarina:

oj, önskar att jag var så här duktig!

Till top